Onderwijsnieuws op een presenteerblaadje

Je bent graag op de hoogte van wat er speelt in de onderwijswereld. Maar waar haal je de tijd vandaan om kranten en social media door te spitten? Goed nieuws: dat is niet nodig. De huidige technologie biedt genoeg opties om nieuws te selecteren. We zetten de handigste apps voor je op een rij. Zo zie je door de bomen het bos weer!

Nieuws over onderwijsinnovatie? Achtergronden over de ontwikkeling van kinderen? Met behulp van verschillende apps krijg je per onderwerp het laatste nieuws aangeboden. 

Feedly
De app Feedly zet alle recente artikelen over je favoriete onderwerp op een rij. Je kunt in één keer de onderwerpen aangeven. Onderwijs in zijn algemeenheid, of meer gespecialiseerd? Nieuws over gepersonaliseerd leren? Pesten? Ouderbetrokkenheid? Je ontvangt het op een presenteerblaadje. Ook je voorkeur voor een bepaald medium kun je Feedly aangeven. Feedly functioneert net als een facebooktijdlijn waarbij je eenvoudig langs alle artikelen scrollt.

Squid
Squid is een app waarmee je uit ruim 900 verschillende nieuwsbronnen een persoonlijk nieuwsoverzicht kunt samenstellen. Je kunt kiezen uit onderwijs, cultuur, economie, politiek, geschiedenis, technologie en meer categorieën. Squid zet de artikelen vervolgens voor jou op een rij. Squid is beschikbaar in de App Store (Apple) en Google Play.

Twitter/Tweetdeck
Een platform waarmee je tot op de seconde up-to-date kunt blijven is Twitter. Wat begon als socialmediaplatform is na verloop van jaren ontwikkeld tot een nieuwsapp. Je kunt specifieke personen of bedrijven volgen die interessante onderwijsartikelen delen. Of volg bepaalde hashtags, zoals #lerarentekort. Omdat op Twitter elk bericht maar een aantal tekens toelaat blijft de feed/tijdlijn overzichtelijk. Volg je liever verschillende onderwerpen tegelijk, dan is het aan te raden om Tweetdeck te gebruiken. Je kunt dan zoeken op bijvoorbeeld ‘onderwijs’ of ‘lerarentekort’. Per zoekwoord verschijnt een kolom met de nieuwste berichten over het betreffende onderwerp.

Blendle
Blendle is een digitale nieuwskiosk in Nederland waar je artikelen van meer dan 120 kranten en tijdschriften kunt lezen of beluisteren. In Blendle heb je de mogelijkheid om per artikel te betalen. Je hoeft dus niet een hele krant of een heel tijdschrift aan te schaffen. Kies je voor Blendle Premium, dan kun je per dag twintig artikelen lezen.

Reageren op het nieuws
Wil je reageren op het nieuws of meningen van anderen lezen? Op de YouTube-pagina van het NOS Journaal zijn vaak livestreams waar kijkers kunnen reageren op onderwerpen. Ook RTL Nieuws heeft een interactief platform. Op Facebook kunnen gebruikers vragen stellen aan verschillende gasten van RTL Nieuws, zoals bijvoorbeeld onlangs aan premier Rutte.


Wattstraat 16   2171 TR    Sassenheim   T 0252 34 36 48   E info@huiscommunicatie.nl  W www.huiscommunicatie.nl