Nieuwe leerkrachten, laat ze niet verdwijnen

Uit onderzoek blijkt dat ruim 80 procent van de nieuwe medewerkers binnen de eerste zes maanden besluit om te blijven of om een bedrijf te verlaten. Nu is het onderwijs geen bedrijf, maar veel zal het elkaar niet ontlopen. De huidige arbeidsmarkt laat zien dat er een leegloop is uit het onderwijs. We geven je 5 tips over het behouden en binden van startende medewerkers.

1. Laat waardering duidelijk blijven
Medewerkers haken af als zij denken onvoldoende gewaardeerd te worden. Zij voelen zich wel gewaardeerd als hun inbreng serieus wordt genomen en dat er daadwerkelijk iets gebeurt met de onderwerpen die zij inbrengen, ook al draaien ze nog niet zo lang mee.

2. Herken het talent
We hebben het vaak over de talenten van de leerlingen en studenten, maar heeft de werkgever voldoende oog voor de talenten van de medewerker? Medewerkers voelen zich gewaardeerd wanneer hun talent doorontwikkeld kan worden en er ruimte is voor opleiding en scholing.

3. Betrek ze erbij en waardeer een frisse blik
Nieuwe medewerkers zijn nieuwsgierig en willen zich bewijzen. Betrek ze erbij, betrek ze bij beslissingen die moeten worden genomen en geef ze voldoende verantwoordelijkheid.
Nieuwe collega’s hebben een frisse blik en zijn niet bang om buiten de gebaande paden te treden. Maak daar gebruik van! Laat ze meedenken over een nieuwe lesmethode of over het integreren van bewegen in het lesprogramma. Neem hun feedback serieus en luister naar de oplossingen die ze aandragen. Zie een nieuwe mening als een verrijking en laat dat ook blijken.

4. Bied ondersteuning waar nodig
Werken in het onderwijs is ontzettend leuk, maar kan ook heel zwaar zijn. Zeker als je nog niet veel ervaring hebt. Bied hulp waar nodig, zorg dat de school voelsprieten ontwikkelt om onzekerheid of ontevredenheid te herkennen en te benoemen. Ga het gesprek aan met de starter en bied de mogelijkheid om onzekerheid te tonen en ga samen op zoek naar een oplossing.

5. Moedig contacten leggen aan
Het is voor starters fijn om in gesprek te zijn met andere beginnende leerkrachten. Dit kun je als werkgever aanmoedigen door een startersbijeenkomst te organiseren. Denk aan een leuke en leerzame workshop in combinatie met een lunch of borrel. Zo raken de medewerkers met elkaar in contact en hebben ze steun aan elkaar.

Huis Communicatie adviseert u graag bij de communicatie voor het aantrekken en behouden van nieuwe medewerkers: van vacaturetekst, starterspakket tot en met het eerste jaar van de nieuwe medewerker.


Wattstraat 16   2171 TR    Sassenheim   T 0252 34 36 48   E info@huiscommunicatie.nl  W www.huiscommunicatie.nl