Leerkrachten werven is niet genoeg

Het landelijke lerarentekort is niet meer te ontkennen. Schoolbesturen en scholen zitten te springen om nieuwe collega’s en zetten alles in op werving. Maar vergis je niet: werving alleen is niet genoeg! Verbinding en behoud zijn namelijk net zo belangrijk.

Het is februari en dat betekent dat de belangrijkste periode voor werving en selectie van leraren en docenten in zicht is. Zij oriënteren zich: wil ik op deze school blijven, welke groep kan ik volgend jaar doen, ben ik toe aan een nieuwe uitdaging? Schooldirecteuren maken met potlood alvast een overzicht van hoe de formatie er volgend schooljaar uit zou kunnen komen te zien.

Het ligt voor de hand om komend voorjaar te focussen op de werving van nieuwe collega’s. Sommige schoolbesturen zijn al druk bezig met het opzetten van een wervingscampagne. Zo’n campagne blijkt echter een huisje gebouwd op zand als verbinding en behoud intern niet goed geregeld is. Of simpel gezegd; als je aan de voordeur heel erg je best doet om mensen naar binnen te trekken, maar de rest van het team loopt er via de achterdeur weer naar buiten, krijg je de formatie nooit rond.

Terwijl je bezig bent met werving, is behoud dus net zo belangrijk. Vertroetel de mensen die je hebt zodat ze blijven. Dit kan betekenen dat je de interne academie nieuw leven in blaast of dat je een extra dagje uit regelt voor het personeel. Attente gebaren zoals een (gezonde) traktatie voor in de lerarenkamer of een hart onder de riem op de landelijke stakingsdag doen echt wonderen. Een schooldirecteur die goed doorvraagt naar de studie- en carrièrewensen van de leerkracht eveneens.

Heb je dit interne motivatiebeleid goed op orde? Dan kun je dit als speerpunt inzetten bij de werving van nieuwe collega’s. Iedereen die aan een nieuwe baan begint heeft namelijk dezelfde angst: heb ik straks wel leuke collega’s en is de sfeer straks wel goed? Als de leerkrachten van jouw schoolbestuur dik tevreden zijn, mag je dat gerust naar buiten brengen, het kan potentiële sollicitanten over de streep trekken. Als de tevredenheidscijfers goed zijn, kun je ze prominent op de website zetten. Dit kun je bijvoorbeeld koppelen aan interviews met enkele leerkrachten die vertellen met hoeveel plezier ze naar hun werk gaan.

Wil je meer weten over werving en behoud van leerkrachten? Vraag dan onze gratis whitepaper ‘De Leerkrachtmagneet’ aan of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met één van onze communicatieadviseurs.


Wattstraat 16   2171 TR    Sassenheim   T 0252 34 36 48   E info@huiscommunicatie.nl  W www.huiscommunicatie.nl