Leer Huis Communicatie kennen: teamlid Karin Wangko

Leer Huis Communicatie kennen: teamlid Karin Wangko

Inmiddels is het een jaar geleden dat ik me als communicatieadviseur aansloot bij het team van Huis Communicatie. Communicatie is divers, en al helemaal bij Huis Communicatie! Graag blik ik met jullie terug op mijn eerste jaar. 

Ik zit al even in het communicatievak, maar bij Huis Communicatie is echt elke dag weer anders. Heel fijn, want ik houd van de afwisseling. De zichtbaarheid van scholen vergroten door hen te helpen met gevelbelettering, brainstormen over nieuwe schoolnamen, nieuwe logo’s ontwikkelen, allerlei teksten schrijven én onze eigen website naar een hoger niveau tillen. De variatie maakt het werk uitdagend en het houdt je lekker fris. En toen kwam na een paar maanden ook nog eens corona opzetten. Ik heb me zeker niet verveeld dit jaar... in tegendeel! 

Liefde voor tekst 

Schrijven is een van mijn grote liefdes. Eigenlijk maakt het niet eens uit wát ik schrijf. Inmiddels heb ik tig interviews met professionals mogen houden en uitwerken voor interne nieuwsbrieven, heb ik de media mogen voorzien van persberichten, maakte ik van een jaarverslag een publieksversie, en schreef ik diverse webteksten. As we speak leg ik ook de laatste hand aan meerdere schoolgidsen want ja: bij een nieuw schooljaar hoort natuurlijk ook een nieuwe schoolgids! 

Ons eigen gezicht laten zien 

Ook huiscommunicatie.nl heb ik onder mijn hoede. Onze nieuwe site is live sinds december 2019. De enorme bulk aan voorwerk was al gedaan door mijn collega’s, aan mij de taak om alle webteksten te schrijven en uiteraard SEO-proof te maken. Wat een werk, maar ik doe het met plezier. En het blijft een on-going proces, want online werk is immers nooit helemaal ‘af’. Op dit moment werken we eraan om onszelf, de drijvende krachten achter Huis Communicatie, meer te laten zien. Transparantie en authenticiteit zijn belangrijk voor ons. 

En corona 

In maart gooide corona de hele wereld overhoop. Wat het voor ons betekende? Wij kregen de dankbare taak om scholen te ondersteunen in hun communicatie naar hun team, leerlingen, ouders en andere stakeholders. Heel mooi om te doen. Prachtige verhalen kwamen voorbij die vooral de passie lieten zien van al deze onderwijsprofessionals. Wat een kracht en wat een teamwork. Zelf heeft het mij doen beseffen hoe fijn het is om in een goed team te zitten. Om in contact met elkaar te blijven en hoe je hier creatief in kunt zijn. En hoe fijn het is om na een tijd thuis te hebben gewerkt, weer lekker op kantoor bij mijn collega’s te kunnen zitten ;). 

Voel je welkom 

Kan ik jouw school of onderwijsorganisatie ondersteunen bij de communicatie? Voel je welkom een mail te sturen of te bellen kwangko@huiscommunicatie.nl. Ik help je graag!