Een groot voorlichtingsevent coronaproof? Het kan!

Kies Je School in Almere, het grote voorlichtingsevent dat leerlingen de overstap helpt maken van de basisschool naar voortgezet onderwijs kon ondanks corona toch doorgaan. Via in totaal 216 webinars werden meer dan 2.500 ouders geholpen bij het kiezen van een vervolgschool. Talitha Huis, communicatieadviseur bij Huis Communicatie: “Het was even spannend of alles soepel zou verlopen, maar we hebben het met z’n allen toch maar mooi gedaan en met heel veel positieve feedback!”

Het event van alle schoolbesturen in Almere vindt jaarlijks op de VO scholen plaats. Om ook dit jaar basisschoolleerlingen te kunnen blijven informeren, gingen de Almeerse scholen met Huis Communicatie om de tafel voor een werkbaar en veilig alternatief. Talitha heeft al meerdere webinars gegeven, georganiseerd én gehost en hielp de Almeerse scholen graag verder.

Virtueel kennismaken en vragen stellen
2 keer per week, 3 weken lang, konden ouders en hun kinderen thuis op de bank tijdens 3 verschillende rondes kennismaken met 12 VO-scholen in Almere. “De scholen hebben enorm hun best gedaan om niet alleen goede informatie te geven, maar ook om dat op een aantrekkelijke manier te doen. Sommige scholen hadden een powerpoint, andere lieten aantrekkelijke video’s zien en wisten op een leuke manier met de ouders te chatten. Ouders konden via de chat allerlei vragen stellen”, vertelt Talitha. “Voorafgaand aan het event hebben we een video gemaakt voor de website waar ouders vooraf al konden bekijken wat er bij de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs allemaal komt kijken. Hierdoor konden de scholen zich puur concentreren op het delen van specifieke informatie over hun school.”

Duizenden ouders voorgelicht
De webinars verliepen soepel: sprekers konden goed hun verhaal vertellen, er was veel interactie met ouders via de chat en de techniek verliep als gepland. Bijna elke spreker werd ondersteund door meerdere collega’s die de vragen beantwoordden die via chat binnenkwamen. Talitha: “Na deze laatste week met webinars verwacht ik dat we zo’n 2.500-3.000 ouders hebben kunnen voorlichten over een of meerdere VO-scholen. Eigenlijk zijn dat er nog veel meer, omdat beide ouders op 1 aanmelding de webinars vanuit huis konden volgen, samen met de basisschoolleerling.”

Succesvol dankzij inzet
Door de grote aantallen bezoekers werd het best een spannend event voor alle medewerkers. “Het geven van een webinar was ook voor sommigen nieuw”, aldus Talitha. “Door de inzet van iedereen en een goede voorbereiding kunnen we terugkijken op geslaagde avonden. Na dit eerste experiment gaan we uitgebreid evalueren. Het is altijd goed te blijven zoeken naar hoe iets nóg efficiënter en aantrekkelijker kan!”

Denk jij dat een webinar ook iets voor jouw school of schoolbestuur kan zijn, bijvoorbeeld voor de open dagen? Neem dan contact op met Talitha Huis via talitha@huiscommunicatie.nl. We denken graag met je mee!