Blogs

De kop is eraf

De kop is eraf

Foto’s kunnen een website maken of breken. Hoe mooi het ontwerp ook is, hoe sterk de websiteteksten ook geschreven zijn en hoe goed de huisstijl ook is doorgevoerd: zonder de juiste foto’s is de bezoeker van je website binnen 5 seconden weer weg. Vanuit nieuweschoolwebsite.nl, onderdeel van Huis Communicatie, zien we nog regelmatig headerfoto’s met afgesneden hoofden, oude schoolborden of typische (veelgebruikte!) stockfoto’s. Dan kan beter. Veel beter. 
AMORE: met een frisse blik kijken naar missie en visie

AMORE: met een frisse blik kijken naar missie en visie

Een missie en visie vormen hét fundament van je hele organisatie. Het is goed om af en toe kritisch naar je missie en visie te kijken en ze – indien nodig – bij te schaven. Het AMORE-principe kan hierbij helpen. In dit artikel geven we tips én een handige checklist voor een sterke, evenwichtige missie en visie voor een school of schoolbestuur. 
Jubileuminterview: feest bij Huis Communicatie

Jubileuminterview: feest bij Huis Communicatie

We hebben iets te vieren. Niet zomaar iets: Huis Communicatie bestaat 15 jaar. Een mijlpaal waar we deze maand extra bij stil staan. Grada en Talitha Huis gaan in gesprek over de ietwat spannende eerste periode, het belang van een sterk team om je heen en natuurlijk de uitbreiding van de directie met de volgende generatie. 
 
De do’s en don’ts voor een optimale vacaturetekst

De do’s en don’ts voor een optimale vacaturetekst

Dit is hét moment om de arbeidsmarktcommunicatie en personeelswerving op te frissen. In dit artikel geeft adviseur Marieke de Kok advies over een wervende vacaturetekst; de do’s en don’ts op een rij.  
Duizendpoot op de werkvloer

Duizendpoot op de werkvloer

Op haar eerste werkdag mocht ze gelijk aanschuiven voor ons traditionele paasontbijt. Dat is inmiddels alweer een jaar geleden. Dit jaar zorgde ze zelf voor de warme croissants en kakelverse eitjes. Organiseren, plannen en ons stuk voor stuk ondersteunen in ons werk: dat is wat onze collega Marjoleine van der Spek het liefst doet. Op de achtergrond dus. Hoog tijd om haar een keer wat meer op de voorgrond te laten treden en haar aan jullie voor te stellen. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...