Eye-openers tijdens training Kort en bondig schrijven

Je vindt schrijven een moeizaam proces. Uren schaaf je aan je tekst voor die ouderbrief. Als je ‘m uiteindelijk verzonden hebt, ben je nóg niet tevreden. Herkenbaar? Wel voor de schooldirecteuren die onlangs meededen aan onze training Kort en bondig schrijven. Het gaf hen veel eye-openers, waarmee ze dezelfde ochtend nog aan de slag gingen. Op donderdag 30 januari en woensdag 5 februari geven we de training opnieuw. Je kunt je nu aanmelden.

Tijdens de training Kort en bondig schrijven voor schooldirecteuren leer je om af te stemmen op de mensen voor wie je schrijft. Vaak beginnen we meteen met schrijven. Vol van wat we kwijt willen, schrijven we alles op wat in ons opkomt.

Zo was er bij een eerdere training een cursist aanwezig die een volledig A4tje vulde om uit te leggen dat er een extra kleutergroep bij kwam. Afgelopen maand nam een deelnemer een tekst uit haar dikke schoolgids mee naar de training. Deze stond zó vol met informatie over het onderwijsconcept, dat zelfs onze cursusleidster met veel kennis van het onderwijs door de bomen het bos niet meer zag.

Even wachten met schrijven
Wat gebeurt er als je niet meteen gaat schrijven? Als je eerst afstemt op jouw doelgroep, de drukbezette ouder? Als je nadenkt over wát je eigenlijk kwijt wilt? Over deze en andere vragen denken we na tijdens de training Kort en bondig schrijven. Je ontdekt dat veel informatie geven niet altijd goed is.

Daarna herschrijven we ter plekke onze tekst. Met succes. De schooldirecteur van de lange brief over de extra kleutergroep reduceerde deze tot twee alinea’s heldere taal. ‘Ik denk ruis te voorkomen met een uitgebreide tekst, maar ik roep daarmee juist ruis op’, realiseerde zij zich. Een directeur besloot een kort voorwoord voor de schoolgids te schrijven, waarin hij met warme gevoelens sprak over zijn school. ‘Ik wil hen immers uitnodigen de schoolgids te lezen’, zei hij. Weer een ander schepte orde in het lange verhaal over het onderwijsconcept. Zij ontdekte dat je niet veel onderwijsterminologie hoeft te gebruiken. Ouders willen weten hoe de school hun kind in zijn ontwikkeling helpt. Dat is vaak genoeg.

Ook leren om teksten te schrijven waarmee je ouders bereikt? Meld je dan nu aan voor de training Kort en bondig schrijven op donderdag 30 januari of woensdag 5 februari 2020. De training is door eerdere deelnemers uit het onderwijs beoordeeld met een 8.8.

Praktische informatie

  • Training Kort en bondig schrijven + lunch
  • Maandag 3 februari 2020
  • 09.00 - 14.00 uur
  • Hotel NOVOTEL, Taurusavenue 12, 2132 LS Hoofddorp. Het hotel is zowel met de auto als het OV goed bereikbaar

Kosten: € 495,- 

Aanmelden

  • Klik hier om je aan te melden voor de training Kort en bondig schrijven op maandag 3 februari 2020

Vragen?
Stuur een mail naar jdijke@huiscommunicatie.nl. We zien je graag op een van onze trainingen!