Hoe zorg je voor effectieve websiteteksten?

Hoe zorg je voor effectieve websiteteksten?

De website is een belangrijk visitekaartje van een school. Hoe zorg je ervoor dat jouw teksten echt gaan werken? In dit artikel geven we 5 tips voor het schrijven van effectieve webteksten.

Wees kort en helder
Houd de alinea’s kort, en de zinnen ook. Bezoekers scannen een website dus ze willen snel zien wat je als school, bestuur of samenwerkingsverband te bieden hebt. Goed beeldmateriaal en vormgeving zijn hierbij onmisbare ingrediënten. Een goed beeld heeft minder geschreven woorden nodig. Maar.. ga ook niet voor een telegramstijl. Korte, actieve zinnen zorgen ervoor dat je tekst lekker leest.

Laat zien wie je bent
Wat typeert de school? Wat is je boodschap, welke kernwaarden zijn er? Zorg ervoor dat wat je belangrijk vindt in heldere taal op een prominente plek staat: op Home bijvoorbeeld. Zo ben je er zeker van dat de bezoeker deze belangrijke informatie niet mist en zich meteen kan identificeren met de school.

Maak je vindbaar
Je website komt hoger in Google als je tekst logisch in elkaar steekt en je de woorden gebruikt waarmee je ook gevonden wilt worden. Je vergroot je vindbaarheid als je deze woorden ook in je kopteksten gebruikt. Bovendien zorgen kopteksten er voor dat een pagina makkelijk te scannen is. Sla ze dus niet over.

En actie!
Wat wil je bereiken? Verwoord duidelijk hoe mensen de volgende stap kunnen nemen en maak het ze vooral makkelijk. Nodig ze hartelijk uit langs te komen op een informatiemoment of contact op te nemen.

Spar eens met een ander
Een paar frisse ogen zien je website en je teksten heel anders. Vraag eens een buitenstaander mee te kijken en te lezen en vraag feedback. Wij kijken graag met je mee. Samen kijken we wat er verbeterd kan worden en indien gewenst kunnen wij nieuwe teksten voor je verzorgen.

Benieuwd welke tips we voor jou school hebben? Voel je welkom contact op te nemen!

De eerste 5 scholen die ons benaderen krijgen een gratis websitescan.