Uitbesteden is zo gek nog niet

Laatst viel mijn mond open van verbazing. Op Instagram zag ik dat je een professioneel team kunt inhuren om je huis op te ruimen. Van de kelder tot de zolder. Struikel je in je garage over de rommel? Helpen ze ook bij! En deze professionals hebben er nog plezier in ook.  Wat dit met ons vak te maken heeft? Dat lees je hier.

De voor- en na foto’s op Instagram maakten me een tikkeltje jaloers. In de garage stonden stellingen vol doorzichtige bakken van een bekende Zweedse winkelketen, mét label. Kerstpullen bij de kerstspullen, gereedschap bij het gereedschap. De grasmaaier werd verkocht via Marktplaats. Kortom: de garage zag eruit om door een ringetje te halen. Als ik een bloempot nodig heb, moet ik eerst drie fietsen verplaatsen en hopen dat ik heelhuids langs de grasmaaier en verfpotten kom. Verfpotten waar nog net een klein laagje verf in zit. Nu ik erover nadenk heeft onze woonkamer inmiddels een restyle gekregen, dus die potten groene verf kunnen richting de milieustraat, de grasmaaier mag blijven.

Dat gevoel als alles weer spic en span is, dat is toch puur genieten? Overzicht, alles makkelijk terug kunnen vinden en dat wat je niet meer nodig hebt richting kringloop of prullenbak. Ik krijg spontaan zin om mijn schuur in te duiken. Al is de kans groot dat ik daar dit weekend alweer anders over denk. Toch zetten die foto’s op Instagram me aan het denken. Thuis kan ik me er (nog) niet toe zetten, maar doen mijn collega’s en ik op kantoor niet elke dag praktisch hetzelfde? Uitgebreide jaarverslagen (her)schrijven we zodat het een goed leesbaar én aantrekkelijk document wordt. Websiteteksten vernieuwen we én we zorgen voor een logische indeling zodat de websitebezoeker direct vindt wat hij zoekt als hij een online bezoek aan de school of het bestuur brengt. 

Schrappen? Ook dat kunnen we als de beste. Laatst kregen we een schoolgids toegestuurd van maar liefst 93 pagina’s met de vraag er weer een gids van te maken waar ouders blij van worden. Mijn collega-adviseurs Talitha en Martijn hebben hier (vol enthousiasme) hun tanden in gezet om ervoor te zorgen dat de kern blijft staan, maar alle overtollige informatie die in de loop der jaren is aangevuld (net als in mijn schuur) is geschrapt. 

Daar worden wij dan weer blij van. Voor scholen en besturen is het over het algemeen niet hun favoriete taak, wij doen het met plezier én gaan voor kwaliteit. Ik denk dat ik de dames van Instagram een berichtje stuur voor mijn schuur en zelf aan de slag ga met de navigatie en websiteteksten van één van onze klanten. Ieder zijn vak, toch? 

P.s. Denk je nu: ik besteed de redactie en/of vormgeving van mijn schoolgids, jaarverslag, websiteteksten ook liever uit? Stuur me een berichtje. Eén van ons bij Huis Communicatie neemt het met liefde van je over zodat jij je bezig kunt houden met dat wat je écht leuk vindt, of wat hoger op je to do lijst staat.

stuur irene een e-mail ⇨