Is de schoolgids al af?

Een goed geschreven schoolgids die ook nog mooi is vormgegeven is meer dan alleen een informatiebron. Het laat ouders zien wat de school te bieden heeft en het helpt hen bepalen of de school de juiste keuze voor hun kind is. Samen met de school bepaalt Huis Communicatie de hoofdlijnen en uitstraling. Daarna ontzorgen we de school volledig en nemen we de redactie en vormgeving voor onze rekening. Behoefte aan ondersteuning? Laat het ons weten, Huis Communicatie helpt u graag.

Eisen aan een schoolgids voor PO en VO

Zowel basisscholen als scholen in het voortgezet onderwijs zijn verplicht om ieder jaar voorafgaand aan het schooljaar de schoolgids af te ronden. Het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap heeft bepaalde eisen opgesteld voor het PO en het VO waaraan de schoolgids moet voldoen. De communicatieadviseurs van Huis Communicatie weten welke informatie verplicht in de schoolgids moet én zet deze informatie op een boeiende en wervende manier op papier.

Een uitnodigend communicatiemiddel

Het schrijven van de schoolgids is voor veel scholen niet de meest favoriete taak. Toch is het belangrijk om te beseffen dat de schoolgids niet alleen dient ter informatie, maar ook ingezet kan worden om de school te profileren en leerlingen te werven. Dit kost tijd, maar is het dubbel en dwars waard.

Wat kan Huis Communicatie voor de school betekenen?

Er is keuze uit verschillende mogelijkheden om de schoolgids te schrijven:

  • De teksten schrijven voor een schoolgids kan een uitdagende taak zijn. Huis Communicatie is hierin gespecialiseerd en helpt de school graag bij zowel het schrijven als redigeren van de teksten voor de schoolgids.
  • De teksten van een schoolgids moeten soms volledig vernieuwd worden, een andere keer moeten verouderde teksten (deels) herschreven worden. Ook draagt Huis Communicatie zorg voor een vormgeving die past bij de huisstijl van de school.

Met elkaar zorgen we ervoor dat de schoolgids op tijd is afgerond voor het nieuwe schooljaar. Behoefte aan ondersteuning in het schrijven en/of vormgeving van uw schoolgids? Mail dan naar info@huiscommunicatie.nl.