De vrolijke noot op onze werkvloer

Ze is geen communicatieadviseur, maar we zien haar wel als een van de belangrijkste factoren bij ons op kantoor. Onze collega Ellen Schermer weet precies hoe de financiële zaken ervoor staan bij Huis Communicatie. Ruim 3,5 jaar geleden liep ze voor het eerst ons kantoor binnen en hoewel ze ons regelmatig achter de broek aan zit om de uren goed te registreren kunnen we haar inmiddels niet meer missen. Niet alleen omdat onze administratie dankzij Ellen staat als een huis, ook omdat ze een echte doorpakker is die zorgt voor een positieve energie. En niet alleen op de werkvloer. 

Het zat er al vroeg in bij Ellen: haar liefde voor muziek. In het café van haar oma zong ze als klein meisje enthousiast mee met Amsterdamse meezingers die uit de jukebox schalden. Dat ze daarmee in het middelpunt van de belangstelling stond vond zij helemaal niet erg. Lange tijd bleef het bij meezingen, in de auto en bij hoge uitzondering – na een kleine borrel - in het openbaar in het café. Totdat een vriendin haar uitnodigde om een keer bij het musicalkoor Summertime te komen kijken. Ellen: “In eerste instantie werd ik niet direct enthousiast van de gedachte om te zingen in een koor, totdat ik de muziek hoorde. Herkenbare, mooie liedjes én er heerste nog een gezellige sfeer ook. En gezelligheid, daar houd ik wel van.”

Een bezige bij

Vanaf die dag is Ellen vrijwel elke week bij het Alphense koor te vinden. Samen met de andere 40 koorleden repeteert ze onder andere muziek uit de musicals Aida, Miss Saigon, the Phantom of the Opera, Chicago en Les Miserables. Bij de laatste musical zat Ellen recent zelf nog in het theater, het is dan ook één van haar favorieten. Wie overigens denkt dat musicalkoor Summertime een hobby-koor is, heeft het mis. Het koor treedt regelmatig op en bezoekers kunnen rekenen op een optreden van topkwaliteit, inclusief choreografie en bijpassende outfits. Dat bleek wel tijdens het 25-jarig bestaan van het koor dat met een uitverkocht jubileumconcert gevierd werd in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn.  

Ellen zou Ellen niet zijn als ze er niet voor zorgde dat de optredens ook nog wat opleveren: “Er moet natuurlijk ook geld in het laatje komen. We hebben een website – uiteraard gemaakt door Huis Communicatie – en een dirigent die betaald moet worden. Ook pakken we echt uit bij een optreden, dat moet bekostigd worden. Sinds kort ben ik lid van het bestuur en onder andere verantwoordelijk voor de concertaanvragen. De agenda vult zich gestaag. Met optredens op jaarmarkten, bij festivals en op het Alphense Zomerspektakel.” Het koor wordt ook wel het meest spetterende koor van Alphen genoemd, dus wie op zondag 4 juni aanstaande nog geen plannen heeft is van harte uitgenodigd om te komen kijken, mee te zingen én te dansen in Alphen.” 

Wist je dat… onze collega Marieke de Kok ook een van de talenten van musicalkoor Summertime is? 
 

Heb je een vraag voor Ellen? Stuur haar een mailtje, vindt ze leuk. 

Stuur Ellen een bericht ⇨