Klant aan het woord: Monique Froeling, IKC Waterrijk

Terwijl het aantal leerlingen bij scholen in de omgeving daalt, krijgt IKC Waterrijk in toenemende mate ouders op bezoek die hun kind willen aanmelden. Zij vinden o.a. dat de teksten op de website zo goed kloppen met hoe het er op school aan toegaat. “Het is het voor mij dubbel en dwars waard om de hulp van Huis Communicatie daarvoor in te schakelen”, zegt Monique Froeling, directeur van IKC Waterrijk. “Dat geldt ook voor het schrijven van persberichten, de schoolgids, brieven naar ouders en zelfs het bedenken van een nieuwe naam: hulp en advies van Huis Communicatie is altijd professioneel.”

Wat was de vraag van IKC Waterrijk?
“Als directeur ben je inhoudelijk met het onderwijsvak bezig. Het is fijn om een sparringpartner te hebben die helpt zaken als kernwaarden en onderwijsvernieuwing helder te verwoorden. Oudercommunicatie is echt een vak. Hoe breng je het verhaal van de school goed onder woorden? Daar heb ik, toen onze fusieschool net bestond, wel eens slapeloze nachten van gehad. Door de gesprekken met Huis Communicatie kwamen we echt tot de kern van onze boodschap. Dat is niet alleen waardevol voor de ouders, ook voor onszelf.”

Wat vond je van de aanpak van Huis Communicatie?
“Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat Huis Communicatie kennis heeft van het onderwijs, maar geen aannames doet. Er wordt echt goed doorgevraagd: ‘hoe zit het precies?’ en ‘bedoel je dit of dat?’ Het resultaat is dat de communicatiemiddelen écht bij ons aansluiten. Zo weerspiegelt het logo precies wie wij zijn: het bubbelt en bruist, is vloeibaar en krachtig.”

Wat heeft de samenwerking opgeleverd?
“Ik vind het belangrijk dat ouders bewust voor onze vorm van onderwijs kiezen, want alleen dan kunnen wij echt partners zijn. Onze website helpt daar bij. Ouders geven aan dat ze verschil zien met andere scholen. Wij gaan voor een brede ontwikkeling van het kind, waarbij het niet alleen om cijfers draait maar ook om onze kernwaarden. En ook niet onbelangrijk: in een krimpomgeving blijven de aanmeldingen stabiel. Er ligt zoveel op het bordje van een schoolleider, het is heel veel waard de communicatie met een gerust hart uit handen te kunnen geven.” 

Benieuwd of we ook iets voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust! 

Neem contact met ons op