Huis Communicatie breidt uit: in gesprek met Suzanne Martens

Behulpzaam, een doorzetter en iemand die houdt van aanpakken: zo kunnen we onze nieuwe collega Suzanne Martens het beste omschrijven. Het zijn eigenschappen die goed van pas komen in haar baan als communicatieadviseur bij Huis Communicatie. Suzanne vertelt wat haar interesse in het onderwijs aanwakkerde, wat haar dagelijks bezighoudt op de werkvloer en hoe zij haar capaciteiten inzet om onze klanten te helpen.  

Trouwen, een koopcontract tekenen voor een nieuwe woning en wisselen van baan. De een doet het stap voor stap, de ander draait er haar hand niet voor om. Suzanne Martens deed het allemaal in een paar maanden tijd. Ze houdt dan ook van een uitdaging en grijpt kansen met beide handen aan. Niet voor niets besloot ze direct te solliciteren toen ze de vacature van Huis Communicatie op LinkedIn voorbij zag komen: “Ik heb jarenlang als redacteur bij een ICT-vakblad gewerkt. Voor deze baan kwam ik regelmatig met onderwijsinstellingen in aanraking. Hoe kan digitalisering bijdragen aan beter onderwijs? Tijdens de eerste lockdown in 2020 kreeg dit een impuls, wat mijn interesse in de sector nog meer aanwakkerde. Zodra ik de vacature van Huis Communicatie online zag staan wist ik: dit is mijn kans om voor het onderwijs te werken.”  

Ze stuurde een sollicitatiebrief en met succes. Sinds september zet Suzanne haar capaciteiten in om scholen te adviseren, bijvoorbeeld op het gebied van ICT en digitalisering. Suzanne: “Ik help scholen bij de inrichting van webinars of bij de ontwikkeling van een nieuwe website. Daarnaast schrijf ik natuurlijk volop. Van webteksten en persberichten tot video-scripts en stukken voor interne nieuwsbrieven. Ik heb onder andere mogen schrijven voor de interne nieuwsbrief van de Almeerse Scholen Groep in Almere, ik heb een bijdrage geleverd aan het portfolio op onze eigen website en ik heb collega’s geholpen bij het redigeren van schoolgidsen. Juist die variatie aan werkzaamheden trekt mij zo aan in dit werk. Dat ik daarbij ook nog een bijdrage kan leveren aan goed onderwijs maakt het plaatje voor mij compleet.”    

Kan Suzanne jouw school of onderwijsorganisatie ondersteunen bij de communicatie? Ze maakt graag kennis! Stuur een e-mail naar smartens@huiscommunicatie.nl of bel 0252 34 36 48.