Ontsnap aan de websitewillekeur

Een mooi design, duidelijke navigatie, inhoudelijk sterk en – niet onbelangrijk – eenvoudig zelf te beheren, daaraan herken je een goede website. Het maken en onderhouden van een website kost tijd. Iedere school selecteert een eigen websitebouwer en hostingpartij en maakt eigen keuzes wat betreft de inhoud en vormgeving. Dit resulteert in verschillende websites met verschillende websitebeheersystemen. Daar bieden wij een goede oplossing voor: een centraal aanbod. Voor Stichting Meer Primair ontwikkelden we voor hun afzonderlijke basisscholen een aantrekkelijke website. Over de uniformiteit en uitstraling maakten we vooraf afspraken. We merken dat steeds meer besturen één partij zoeken voor de websites van hun scholen.

Vaste basis voor de website

Meer en meer vindt de eerste kennismaking met ouders en leerlingen online plaats. De website is daarom een belangrijk platform. Uiteraard is het aan autonome scholen zelf hoe zij dit doen. Wat wél centraal kan worden opgepakt, is de opbouw, het navigatiemenu en de informatie die niet mag ontbreken. Gestandaardiseerde teksten geven eenheid van de organisatie weer, en voorkomen dat iedere school dezelfde inhoud anders formuleert. De één kan dat immers beter dan de ander. 

Hoeveel ruimte is er voor informerende teksten en waar komen de USP’s? Een visuele basis van de nieuwe website helpt hierbij terwijl de menustructuur steun biedt bij het schrijven van de websiteteksten. Met een vaste opbouw is de invulling eenvoudig te bepalen. De plaats voor een banner staat vast, maar de school bepaalt zelf of hier een profileringsvideo geplaatst wordt of een foto. Wil de school toch wat anders, dan is daar uiteraard altijd ruimte voor.

Ieder werkt met hetzelfde CMS

Door alle websites centraal te regelen worden ook alle websites door één professionele partij begeleid, gebouwd en gehost. Er wordt gewerkt in één type content management systeem (CMS) dat iedereen begrijpt. Dit zorgt voor efficiëntie in onderhoud en - niet onbelangrijk – support voor als het even niet lukt. 

Kostenbesparend

Last, but not least: door de websites centraal te regelen kan er niet alleen tijd maar ook geld bespaard worden, omdat er niet voor elke website een nieuw ontwerp gemaakt hoeft te worden. Bovendien scheelt het dat sommige teksten op meerdere websites gebruikt kunnen worden. En dan is de tijd die de websitebeheerder overhoudt nog niet meegerekend. 


Stichting Meer Primair 

De basisscholen van Stichting Meer Primair krijgen allemaal een nieuwe schoolwebsite. Een aantal websites staan al live, neem hier een kijkje!

www.decaleidoscoop.nl 

www.kcnatuurlijkhoofddorp.nlOnze communicatieadviseurs met kennis van ICT én het onderwijs staan klaar om een eigentijdse en onderhoudsarme website voor één of voor meer scholen te ontwikkelen. Dit doen wij vanuit Nieuweschoolwebsite.nl, onderdeel van Huis Communicatie. Neem een kijkje op onze website.

 www.nieuweschoolwebsite.nl