Opleidingsscholen bieden toekomstige collega’s

Het lerarentekort houdt het onderwijs in zijn greep. Naast werving op de arbeidsmarkt, zijn studenten ook een belangrijke doelgroep. Voor scholen in het voortgezet onderwijs zijn er diverse opleidingsscholen die studenten en scholen samenbrengen. Met als doel: hen opleiden tot bekwame docenten. Studenten bezoeken altijd de website van de opleidingsschool. Dat die goede informatie geeft en uitnodigt tot verder doorklikken is evident. Wij denken daarover al met tal van opleidingsscholen mee.

Opleidingsscholen werken nauw samen met diverse hogescholen, universiteiten en vo-scholen. Studenten kunnen stagelopen bij een middelbare school om ervaring op te doen en worden opgeleid tot bekwame docenten in het voortgezet onderwijs. Voor de scholen is het belangrijk studenten in huis te hebben en om hen een leerzame en leuke stageplaats te bieden zodat zij er ook willen blijven werken als docent. Het zijn belangen die met de juiste communicatie samengebracht worden.

Hoe trek je studenten aan? In deze digitale wereld mag een onderscheidende website niet ontbreken. Nieuweschoolwebsite.nl, onderdeel van Huis Communicatie, heeft vanuit deze vraag websites voor diverse opleidingsscholen ontwikkeld. Hierbij hebben we gekeken naar hoe je deze doelgroep in een bepaalde regio aantrekt, hoe de opleidingsscholen zich kunnen onderscheiden en wat een student aanspreekt. Omdat een student via de opleidingsschool stage gaat lopen bij een vo-school, is het van belang dat het eerste contact met de opleidingsschool een goede (eerste) indruk achterlaat. Want uiteindelijk zorgen de opleidingsscholen voor toekomstige collega’s voor de vo-scholen. Opleidingsschool De Dam

Vorige week is de nieuwe website van Opleidingsschool De Dam live gegaan. Ze kozen ervoor zelf de teksten te schrijven, maar wij mochten het ontwerp en de bouw van de website op ons nemen. De Dam is erg blij met het eindresultaat. Bekijk de website hier.Ook een onderscheidende website en toekomstige collega’s werven via jouw opleidingsschool? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. 
 

contact laten we kennismaken