Van voltige tot krachttraining: onze collega Talitha draait er haar hand niet voor om

De meesten kennen haar als lid van het MT en teamleider van het digitale team van Huis Communicatie. Talitha werkt hard, doelgericht en legt de lat het liefst net een beetje hoger dan een ander. Zowel op werkgebied als buiten kantooruren. Wat de meesten van jullie niet weten is dat Talitha een grote passie heeft. Een passie waar ze over het algemeen heel bescheiden over is, onterecht vinden wij. 

Na een lange werkdag rijdt Talitha het liefst linea recta naar de sportschool. Niet om op de loopband te gaan rennen, maar voor een uur krachttraining. Haar liefde voor (bijzondere) sporten begon al op 4-jarige leeftijd. Waar haar leeftijdsgenootjes de voorkeur gaven aan ballet of voetbal, koos Talitha voor voltige. Natuurlijk waren de turnoefeningen op de rug van het paard nog niet uitzonderlijk te noemen (alhoewel, ik durfde als 4-jarige nog niet bij een paard in de buurt te komen, laat staan op zijn rug te gaan staan), maar het is wel kenmerkend voor hoe Talitha in het leven staat: “Ik heb altijd voor sporten gekozen die net even anders zijn. Ik wil kunnen presteren en mezelf steeds een beetje meer uitdagen.”

Fitness en krachttraining

Na jaren op hoog niveau voltige te hebben gedaan, kiest Talitha voor een nieuwe – ook niet perse voor de hand liggende - sport. Haar liefde voor het strand en de natuur brengt haar op het kitesurfboard. Helaas gooit een knie- en enkelblessure roet in het eten. Alhoewel, helaas? Talitha: “Door die blessure kwam ik via mijn fysio in aanraking met fitness en krachttraining. Daar werd er een zaadje geplant. Ik vond het gelijk al interessant om te zien welke resultaten ik boekte door aan de slag te gaan met specifieke krachttraining. Hierdoor ben ik mij verder gaan verdiepen in krachttraining.”

Slecht imago 

Talitha zou Talitha niet zijn als ze niet een extra uitdaging vindt in haar nieuwe sport. Ze zoekt een coach en schrijft zich in voor een bodybuilding wedstrijd. Na deze wedstrijd zullen er nog vele volgen, met zelfs een podiumplek op het NK tot gevolg. Iets waar Talitha niet mee te koop loopt: “De bodybuildingsport kampt al jaren met een slecht imago. Zonde, want voor mij betekent deze sport ontdekken waartoe je lichaam in staat is, mentaal en fysiek. Wat je allemaal kunt bereiken door te sporten en je voedingspatroon aan te passen. Het vraagt enorm veel discipline en doorzettingsvermogen maar als je dan uiteindelijk op dat podium staat geeft dat een enorm gevoel van voldoening.”

Zeg nooit nooit

Vier jaar geleden stond de vijfde en tevens laatste wedstrijd voor Talitha op de agenda. Terwijl ze fulltime bij Huis Communicatie werkte en daarnaast nog een eigen bedrijf had in het begeleiden van andere sporters, wist ze nog tijd vrij te maken om vijf dagen per week te trainen. Haar doel? Een plek in de Nederlandse top 3 behalen. En met succes. Talitha sleepte een zilveren beker in de wacht. En nu? “Ik heb het hoogst haalbare gehaald, dus voor mij is dat hoofdstuk nu afgesloten. Meedoen aan bodybuildingwedstrijden betekent een lange voorbereiding, het vraagt enorm veel van jezelf, maar ook van je omgeving. Nu ga ik graag naar de sportschool om te trainen voor mijn ‘plezier’ en ik heb het kitesurfen weer opgepakt. Ik heb weer vrije tijd, het is ook fijn om die te kunnen besteden aan vrienden en familie.” Is er een kans dat je ooit nog meedoet aan een wedstrijd? “Ik denk het niet, maar zeg nooit nooit.”
 

Vraag voor Talitha? MAIL HAAR GERUST ⇨