Schrijf je in voor onze Mediatraining

Op donderdag 19 mei staat onze Mediatraining voor het onderwijs gepland. Tijdens deze training leren we je hoe je de media zelfverzekerd én verstandig tegemoet treedt als zij - soms onverwacht - op het schoolplein staan. En we komen niet alleen, ook een cameraman en journalist zijn van de partij zodat we realistisch kunnen oefenen met verschillende casussen. Schrijf je nu in! 

 aAnmelden mediatraining - 19 mei 2022

Na een gebeurtenis of een calamiteit neemt de media contact op. Ze willen een interview en er staat een cameraploeg klaar om te komen filmen. Geen paniek: ongeacht de aanleiding - positief of negatief - biedt de aandacht van de media ook kansen om je school op de kaart te zetten. Tijdens onze Mediatraining met videocamera leer je hoe je met deze media-aandacht omgaat. We besteden ruimschoots aandacht aan de volgende onderwerpen:

•    Calamiteiten en de media
•    Contact met de media is een kans voor goede profilering
•    Een (telefonisch) interview: gezegd = gezegd
•    Zelfverzekerd voor de camera staan
•    Antwoord geven op lastige vragen van aanhoudende journalisten 

Deelnemers waarderen onze trainingen gemiddeld met een 8,6.

Uiteraard besteden we niet alleen aandacht aan de theorie, we gaan ook veel oefenen in de praktijk. We werken met casussen en oefenen zo met het geven van interviews. Iedereen krijgt de kans om in een veilige setting een interview te geven voor een videocamera. Samen leren we daarvan. Na afloop van de training staan deelnemers de media zelfverzekerd te woord, zélfs als er onverwachts een cameraploeg voor de deur staat.

Praktische informatie over de training

De Mediatraining op donderdag 19 mei is geschikt voor medewerkers en directeuren in PO en VO en duurt een dag van 09.00 tot 16.30 uur. De training wordt verzorgd door maar liefst twee trainers, die ervaring meebrengen als journalist, interviewer, communicatieadviseur voor het onderwijs, editor en regisseur. We maken gebruik van professionele camera-apparatuur, bediend door een cameraman/-vrouw. De kosten bedragen €895,- p.p. (excl. btw) en de training vindt plaats in Hoofddorp.

 aAnmelden mediatraining - 19 mei 2022