Tijd om je website te pimpen

Is je website al weer een jaar of twee oud, dan is het tijd om je website eens goed op te schudden. 
Pak je pen en vink de vakjes aan. Meer dan één vinkje? Dan is er werk aan de winkel.
 

√    Een website heeft jaargetijden
Ouders zoeken op de website praktische informatie, zoals schooltijden, informatie over BSO of ziekmelden. Het bekijken van foto’s en inschrijven scoren ook hoog. Het schooljaar kent zijn seizoenen, pas je homepage erop aan. Inschrijven doe je in maart, de start van het schooljaar in augustus. 
Weet je niet waarom je bezoekers naar je website komen? Vraag het ze in een superkorte enquête.

√     Snel vinden wat je zoekt
De juiste linkjes of kadertjes leiden naar waar je op zoek bent. Een banner of link helpt daarbij, maar: overdaad schaadt.

√     U bent welkom!
Verwelkom je je bezoeker nog steeds uitgebreid met ‘Welkom op onze website”? Dat is zo ouderwets, gauw je tekst aanpassen!

√    Foto carrousel
Heeft je website een mooie foto slider met foto’s die elkaar afwisselen? Wist je dat de meeste bezoekers alleen de eerste foto bekijken? Vervang dus die slider door een eenvoudige banner met een foto en tekst die het moment raakt. 

√    Onderscheidend
Waarin is jouw school anders? ‘Talenten ruimte geven’ en ‘zorg voor leerlingen’ vertelt iedere school. Een moestuin, een groene speelplaats of een lab, dat is onderscheidend!

√    Foto’s, foto’s en nog eens infographics
Ouders blijken heel veel beeldmateriaal te bekijken en te bezoeken. Veel tekst? Denk eens aan een infographic. En liever foto’s van echte leerlingen, leraren en activiteiten. 

√     Verleid je bezoeker
Wat wil je dat je bezoeker bekijkt? Nu de inschrijfperiode eraan komt wil je dat ze op de inschrijfbutton klikken voor VO of op de voorlichtingsknop binnen het PO. Die mag er dan ook lekker uitspringen.

√    Echt al je info op de website?
Je hebt veel te vertellen en dat zet je allemaal op je website. Niet doen.  Je website is container. Kill your darlings en maak keuzes: wat komen je bezoekers doen? 

√     Responsive
Het overgrote deel van de ouders en zeker je leerlingen, bekijken de website op hun mobiel.
Zorg dat je website responsive is. 

Wil je dat we meekijken of jouw website beter kan? Mail met onze website professional Angela!