Toe aan een nieuw logo?

Een fusie, een nieuwe schoolnaam of gewoon toe aan een nieuw logo? Er zijn verschillende elementen waar je rekening mee moet houden. Grada Huis, één van de directeuren van Huis Communicatie heeft tientallen onderwijsorganisaties aan een mooi logo geholpen. Lees waar zij op let. 

“Een logo is een eerste ontmoeting met je organisatie of school, en daarmee een belangrijke identiteit drager”, steekt Grada van wal. “Daarop bezuinigen is een gemiste kans, want met een goed logo kan je jaren vooruit. Jammer als je dat overlaat aan een broertje, buurvrouw, ouder of kennis die ook wel kan tekenen. Gelukkig komen we dat steeds minder tegen.” 

Wat kenmerkt een goed logo? “Een logo moet natuurlijk eigentijds en uniek zijn. Een goed logo onthoud je. Dat zit ‘m in kleur, lettertype en design. Maar ook in het steeds weer onder de aandacht brengen. Sommige logo’s vind ik foeilelijk, terwijl iedereen ze kent omdat je ze heel vaak gezien hebt. Alles went.” Wat vind jij dan een goed logo? “Een goed logo is eenvoudig en kan je goed onthouden. Wij hebben bijvoorbeeld een logo voor het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Haarlemmermeer ontworpen, daar ben ik echt trots op.”

Heb je nog meer tips? “Natuurlijk! Een goed logo is veelzijdig, makkelijk herkenbaar, kan je op allerlei manier toepassen, zowel in kleur als zwart-wit. Het logo moet responsive zijn, dus een goede schaalbaarheid hebben. En tijdloos niet te veel trendy elementen, hoewel dat lastig blijft haast niet te voorkomen is. Ieder logo is een ontwerp van zijn tijd, en dat herken je”.

Sparren over je logo, een nieuw logo of huisstijl? Neem contact op met Grada of bel ons 0252-343648.