Van animatievideo tot social clip; er is een video voor elke portemonnee

Communiceren gaat het beste als je dat met een persoonlijke invalshoek doet. Via beeld, tekst en geluid komt de boodschap goed over. Bijna iedere school heeft een promovideo op de website staan of gebruikt die bij wervingsactiviteiten zoals een open dag of informatie-avond. Ook op sociale media komen regelmatig schoolvideo’s voorbij. De prijzen van een promovideo lopen nogal uiteen. Hoe houd je grip op je uitgaven én krijg je een video die bij je past?

Grofweg kun je video’s verdelen in vier subcategorieën die oplopend in prijs zijn.

Digivid
Aan de hand van sjablonen wordt een simpele en doeltreffende video gemaakt. De mogelijkheden zijn begrensd, waardoor de kosten in verhouding laag zijn. Je moet zelf foto’s en filmmateriaal aanleveren. Een digivid kost € 795,- tot € 1.500,-.

Promovideo
Een promovideo is het kleine broertje van de profileringsvideo, die hieronder staat. Het verschil zit ‘m vooral in de diepgang van het videoverhaal. Bij deze video wisselen sfeerbeelden elkaar in rap tempo af. Deze video’s kosten € 2.500,- tot € 5.000,-.

Profileringsvideo
In een profileringsvideo wordt de profilering van de school of het bestuur verwerkt tot een video, waarin de speerpunten mooi naar voren komen. Deze video’s kosten € 5.000,- tot € 8.000,- afhankelijk van de wensen.

Op maat gemaakte animatie-video
Een animatievideo wordt geheel op maat gemaakt. Er zijn vele vormen:  van animaties met foto’s, een getekende animatie of een stripverhaal. Er wordt een storybord uitgewerkt en een tekst voor de voice over gemaakt. Het kost wat, maar dan heb je ook echt iets uitzonderlijks. Een animatievideo kan enorm in prijs verschillen: € 5.000,- tot € 20.000,- afhankelijk van de wensen.

De lengte van de video en de resolutie kan per video verschillen. Elke video kan in resolutie verkleind worden zodat de video goed verspreid kan worden op sociale media of via whatsapp. En speciaal voor social media kan van elke video een extra korte social clip worden gemaakt. Houd in dat geval rekening met meerkosten.

Mocht je een video overwegen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder. Bekijk hier enkele voorbeelden van een Digivid.