We breiden uit: dit is onze nieuwe adviseur Janneke van Beusekom

Huis Communicatie groeit en ons team groeit mee. Janneke van Beusekom versterkt sinds kort ons team van bevlogen en professionele communicatieadviseurs. Wie is Janneke, waar wordt ze enthousiast van binnen haar vak en waarom kiest zij voor expertise in het onderwijs?

Waarom heb je voor dit werk gekozen? 

Communicatie is een vak dat gaat over mensen. Hoe een boodschap overkomt bij een bepaalde doelgroep. Door de goede boodschap te kiezen, met de juiste toon en het best passende middel kun je veel bereiken! Daarnaast bewonder ik de mensen die in het onderwijs werken. Ik zie steeds weer hoe betrokken ze zijn bij de leerlingen. Ze zetten zich met hart en ziel voor ze in en bereiden ze zo goed en fijn mogelijk voor op hun toekomst. Ik denk dat leraren, docenten en ander onderwijspersoneel soms te bescheiden zijn in wat ze bijdragen in het leven van kinderen en jongeren. Ik breng die verhalen graag op een mooie en passende wijze voor het voetlicht!  

Met welke woorden zou een ander je omschrijven? 

Van anderen hoor ik dat ze me omschrijven als betrouwbaar, bevlogen, vriendelijk en verbindend. Een betrouwbare partner zijn voor onze klanten vind ik erg belangrijk. Ik denk dat de andere eigenschappen daaraan bijdragen. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik afspraken nakom. Maar ook dat we op een open, constructieve en gelijkwaardige manier samenwerken. Hierdoor bouw je een band op. Samen met de school het beste resultaat bereiken geeft veel voldoening.  

Hoe ziet jouw werkdag eruit? 

Heel wisselend! En dat maakt mijn werk zo leuk. Schrijven, adviseren, vormgeving, interviewen… soms is het één van deze werkzaamheden en soms van alles wat. Dat alle scholen en de onderwijsvormen ook allemaal verschillen maakt het nog eens extra afwisselend en interessant. Ik werk hier nu een paar maanden en zit hier echt op mijn plek. Het is fijn om met ervaren collega's te werken met allemaal dezelfde drive en passie voor het onderwijs.  

Welke kennis en ervaring breng je mee? 

De afgelopen tien jaar werkte ik bij een groot mediabedrijf, waarvan vijf jaar als redacteur voor regionale dagbladen en vijf jaar als corporate communicatieadviseur. Het mooie aan mijn baan bij Huis Communicatie is dat mijn werkervaring van beide functies samen zo goed van pas komt. Daarnaast kom ik uit een echt onderwijsgezin. Mijn ouders stonden allebei ruim 40 jaar voor de klas. Hun warme verhalen over het onderwijs, waaruit de betrokkenheid bij leerlingen altijd naar voren kwam, hebben toch een zaadje geplant. In deze baan komt dat zaadje tot bloei, in een functie die echt past bij mij.  

Kan Janneke jou ondersteunen bij de communicatie? Stuur dan een mail naar jvanbeusekom@huiscommunicatie.nl!