Blogs

Hoe zet je TikTok in voor jouw school? 5 tips!

Hoe zet je TikTok in voor jouw school? 5 tips!

TikTok is niet meer weg te denken uit het leven van de gemiddelde tiener. Hoewel TikTok de afgelopen periode af en toe negatief in het nieuws kwam, zijn er nog steeds zo’n 1,7 miljoen Nederlanders die er gebruik van maken. Meer dan een derde van deze gebruikers is tussen de 6 en 14 jaar oud. Scholen kunnen dan ook niet meer om TikTok heen om jongeren te bereiken. Lees hier hoe je dit op een verantwoorde manier doet.
5 lessen uit corona-tijd die meegaan naar volgend jaar

5 lessen uit corona-tijd die meegaan naar volgend jaar

Zonder mondkapje een school binnenlopen. Bij een gesprek een hand geven. Schoolactiviteiten organiseren waarbij je geen anderhalve meter afstand hoeft te houden. We kijken allemaal reikhalzend uit naar de post-coronaperiode. Maar de afgelopen tijd gaf ook nieuwe inzichten. Deze vijf lessen nemen we graag mee in het nieuwe schooljaar. 

Nieuwbouw betekent jongleren

Nieuwbouw betekent jongleren

Wanneer een school nieuwbouw krijgt, start een uitdagend communicatieproces waarbij de schooldirecteur nog het meeste lijkt op een jongleur die meerdere ballen hoog probeert te houden. Met deze adviezen krijg je het jongleren snel onder de knie. 
Ondanks corona toch verder met je eigen ontwikkeling

Ondanks corona toch verder met je eigen ontwikkeling

Door de coronacrisis stond persoonlijke ontwikkeling en bijscholing afgelopen jaar wat lager op het prioriteitenlijstje van veel onderwijsprofessionals. Nu de crisis langer duurt, groeit het besef dat stilstaan geen optie is. Huis Communicatie biedt communicatietrainingen aan die digitaal zijn en inspelen op de actualiteit. Doe mee met een digitale training ‘Coronaproof communiceren met ouders’, ‘Kort en bondig schrijven’ of ‘Werving en profilering’.
Coronaproof communiceren met ouders, het kan!

Coronaproof communiceren met ouders, het kan!

De coronacrisis vraagt van scholen om op een andere manier met ouders te communiceren. De digitale training ‘Coronaproof communiceren met ouders’ ondersteunt hierbij. Hoe houd je ouders betrokken als fysieke communicatie (bijna) niet mogelijk is? In de digitale workshop die ca. 2,5 uur duurt, delen we ervaringen en ‘best practices’. Daarnaast gaan we op zoek naar nieuwe (digitale) manieren van communiceren met ouders.
1 2 3 4 5