Blogs

Nieuwbouw betekent jongleren

Nieuwbouw betekent jongleren

Wanneer een school nieuwbouw krijgt, start een uitdagend communicatieproces waarbij de schooldirecteur nog het meeste lijkt op een jongleur die meerdere ballen hoog probeert te houden. Met deze adviezen krijg je het jongleren snel onder de knie. 
Ondanks corona toch verder met je eigen ontwikkeling

Ondanks corona toch verder met je eigen ontwikkeling

Door de coronacrisis stond persoonlijke ontwikkeling en bijscholing afgelopen jaar wat lager op het prioriteitenlijstje van veel onderwijsprofessionals. Nu de crisis langer duurt, groeit het besef dat stilstaan geen optie is. Huis Communicatie biedt communicatietrainingen aan die digitaal zijn en inspelen op de actualiteit. Doe mee met een digitale training ‘Coronaproof communiceren met ouders’, ‘Kort en bondig schrijven’ of ‘Werving en profilering’.
Coronaproof communiceren met ouders, het kan!

Coronaproof communiceren met ouders, het kan!

De coronacrisis vraagt van scholen om op een andere manier met ouders te communiceren. De digitale training ‘Coronaproof communiceren met ouders’ ondersteunt hierbij. Hoe houd je ouders betrokken als fysieke communicatie (bijna) niet mogelijk is? In de digitale workshop die ca. 2,5 uur duurt, delen we ervaringen en ‘best practices’. Daarnaast gaan we op zoek naar nieuwe (digitale) manieren van communiceren met ouders.
10x leerlingen werven in coronatijd

10x leerlingen werven in coronatijd

Hoe kun je er in deze tijd voor zorgen dat je toch nog contact hebt met toekomstige leerlingen? Voor hen is het belangrijk dat ze hun vervolgschool ook van binnen kunnen zien en ervaren. We geven je 10 tips om leerlingen te werven in deze 1,5 meter afstand-periode. Alle 10 coronaproof! 
Visuele content scoort: het effect van een goede infographic 

Visuele content scoort: het effect van een goede infographic 

Zeker weten dat complexe informatie blijft hangen bij je doelgroep? Het kan met een infographic. In een infographic wordt informatie kort en bondig - en vooral beeldend - tot uiting gebracht. Kranten en televisie maken er veelvuldig gebruik van. Ook voor scholen bieden infographics uitkomst. Toch is een infographic maken of een communicatiebureau briefen helemaal nog niet zo gemakkelijk. Volg onderstaand stappenplan en maak van je infographic een eyecatcher!  

1 2 3 4 5