Communicatie

Advies

Een dalend aantal leerlingen, een onderwijsconcept dat niet meer onderscheidend is, een schoolplan ontwikkelen, strategisch beleid in duidelijke een aantrekkelijke taal. Het verbeteren van communicatie met of door de medezeggenschap. Bij elke onderdeel waar communicatie om de hoek komt kijken, geven wij je goede handvatten en zetten samen met je de volgende stap.

Arbeidsmarkt- communicatie

Onze aanpak ‘De Leraarmagneet’ helpt ieder schoolbestuur zich te wapenen voor het lerarentekort. Hoe werf je sollicitanten en trek je twijfelende leraren over de streep? En hoe zorg je dat je een fijne werkgever bent en ook als zodanig bekend staat? Onze methode bestaat uit meerdere stappen die antwoord op deze en andere vragen geven. Wij geven graag passend advies.

Lees meer over 'De Leraarmagneet'

Leerlingenwerving

De eerste échte kennismaking met het voorgezet onderwijs is vaak de open dag. Van een luchtige kennismaking kun je een waardevol informatiemoment maken. Welke middelen zet je dan in en waar let je op? En hoe zorg je dat de open dag goed bezocht wordt en hoe houd je na afloop de aandacht vast? We kijken graag samen met je welke mogelijkheden bij jouw school passen. 

Ontwikkeling integraal kindcentrum (IKC)

Éen gezamenlijke visie voor onderwijs en opvang: dat is het begin van een integraal kindcentrum. Wij helpen je met de ontwikkeling van een IKC, het formuleren van een visie en de vertaling in concrete doelen. Wij kunnen het project aansturen. De doorvertaling in onderwijs en opvang, het betrekken van het team en de ouders: wij adviseren en bieden ondersteuning bij alle facetten.

Woordvoering

Soms gebeurt er iets onverwachts en heb je niet veel later de media aan de telefoon hangen. Of op social media wordt de school genoemd. Hoe handel je dan het beste? Ons telefoonnummer staat in de mobiele telefoon van menig bestuurder, rector en schoolleider, zodat wij snel ingezet kunnen worden als er iets aan de hand is, op welke manier dan ook. Inmiddels hebben veel schoolbesturen en scholen tot tevredenheid met ons samengewerkt en is het ons wekelijkse werk geworden.

Wij managen de situatie, de communicatiemomenten, de communicatie met de medewerkers, ouders en leerlingen, en de contacten met de media, politie en zorginstanties. Soms is het nodig dat we ter plekke aanwezig zijn, soms is een telefonisch advies voldoende. Mocht je meer informatie of referenties willen, bel ons dan even.

Teksten

We leveren aansprekende en heldere teksten. Onze ervaring met communicatie in het onderwijs en copywriting zetten wij in om het beoogde doel te bereiken. Een strategisch meerjarenplan of pakkende webteksten? Vertrouw het ons toe.