Infographics

De juiste informatie in één oogopslag. Een goede infographic geeft op een visuele manier (complexe) informatie weer en is voor vele doeleinden inzetbaar. Maak bijvoorbeeld een infographic om een (publieks)jaarverslag aantrekkelijk en begrijpelijk te maken voor ouders. Of om een onderwijsconcept uit te leggen aan nieuwe leerlingen.

Vele scholen én besturen gingen je voor.  We vertellen graag meer over de mogelijkheden! 

BEL HUIS COMMUNICATIE ⇨ 

Huis Communicatie

Maak 'saaie' informatie leuk

Een infographic kan op oneindig veel manieren ingericht worden. Door middel van iconen, pictogrammen, pijlen of diagrammen breng je cijfers of lastige onderwerpen aantrekkelijk in beeld. Het zorgt er niet alleen voor dat de informatie sneller bekeken en gelezen wordt dan een lange lap tekst, het zorgt er ook voor dat de informatie beter blijft hangen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld de schoolregels in het klaslokaal zichtbaar wilt maken. Of als je de kernwaarden van de school op een leuke en creatieve manier onder de aandacht van de leerlingen wilt brengen. Er zijn verschillende beeldstijlen waaruit je kunt kiezen. 

Welke beeldstijl kies jij?

   Pictostijl
   Puppetstijl
   Grafiekenstijl
   Cijfers centraal
   Doodlestijl

Hoe gaan wij te werk?

De adviseurs van Huis Communicatie hebben ruime ervaring met het maken van infographics. Samen doorlopen we onderstaand stappenplan. 

Huis Communicatie

Een infographic is multi-inzetbaar. Gebruik de afbeelding op de website, in de schoolgids en deel op social media. Of verduidelijk ingewikkelde informatie door middel van een infographic in een koersplan of jaarverslag. Benieuwd wat een infographic voor jouw school of schoolbestuur kan doen? 

neem contact met ons op ⇨