Podcasts

Wat heb jij te vertellen? Neem de luisteraar mee in je verhaal met een podcasts! 

In de wereld van nu wordt veel informatie snel en visueel gebracht. Video’s van 1 minuut, infographics die je in 1 oogopslag begrijpt. Allemaal handige hulpmiddelen die snel en effectief de boodschap overbrengen. We hebben namelijk allemaal weinig tijd en er is al zoveel wat je tot je wil of moet nemen. Dat geldt zeker voor ouders. 

Meer diepgang en verbinding met een podcastserie 

Toch is de podcast weer helemaal terug van weggeweest. Een podcast is eigenlijk het tegenovergestelde van de ‘snelle hulpmiddelen’. Je kunt een podcast zo lang maken als je wilt en dus zelf kiezen hoe diep je op de stof ingaat. Deel bijvoorbeeld jouw visie op onderwijs of ga uitvoerig in gesprek met leraren, leerlingen en ouders. Hoe meer interessante onderwerpen of interviews, hoe beter. 

Waarom werkt een podcast?

Jaren geleden werd de podcast al geïntroduceerd, maar sloeg het niet aan bij het grote publiek. Dat is nu anders. Het beluisteren van podcasts is namelijk veel makkelijker geworden. Via de smartphone met internetverbinding kan bijna elke ouder op een zelf gekozen moment de informatie tot zich nemen. In de auto, tijdens het huishouden, ‘s avonds op de bank. Er is geen makkelijkere manier om meer achtergrondinformatie te krijgen over de school of het bestuur van je kind.

Benieuwd of een podcast(serie) ook wat voor jouw school is? We denken graag met je mee.

Ik ben benieuwd naar podcasts