Virtuele tour in 3D

Een virtuele tour in 3D is tegenwoordig dé manier om potentiële leerlingen kennis te laten maken met de school. Een digitale rondleiding door het schoolgebouw biedt - ook op afstand - een goed beeld van de school en de invulling van het onderwijs. Graag leggen we uit wat een virtuele tour voor je onderwijsorganisatie kan betekenen, welke mogelijkheden er zijn en wat wij voor je kunnen doen bij het realiseren van jouw virtuele tour.

Een virtuele tour is een digitale rondleiding door je schoolgebouw. Via een link ‘lopen’ bezoekers vanuit hun luie stoel over het schoolplein, het gebouw in. Ze kunnen lokalen binnengaan, video’s bekijken, een speurtocht of proefjes doen en de sfeer proeven. Dankzij 360° foto’s kunnen ouders en leerlingen de school vanuit hun eigen woonkamer ontdekken en zien hoe het onderwijs ingevuld en uitgevoerd wordt.

Er zijn legio mogelijkheden om de virtuele tour in 3D nog meer kleur te geven. Zo kunnen er video’s over de school, met eigen docenten en leerlingen in de hoofdrol worden toegevoegd. Ook kan er op verschillende plekken in de school tekst worden toegevoegd met uitleg over een specifieke plek of lokaal in de tour. Iedere virtuele tour wordt uiteraard volledig naar eigen wens ingevuld. 

Heb je al een virtuele tour op de website staan?

Als je al een virtuele tour hebt, dan raden we aan deze elk jaar te actualiseren door bijvoorbeeld de video’s en de foto’s te vernieuwen. Overweeg eens een leuk spelelement toe te voegen. Of een digitale speurtocht, quiz, animatie, challenge, social media actie... de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo maak je het extra aantrekkelijk om de tour te bekijken.

Met een virtuele tour trek je vele malen meer bezoekers dan met een fysieke open dag. De tours die wij gemaakt hebben, hebben in het eerste jaar al duizenden bezoekers naar de website getrokken en gezorgd voor veel interesse bij ouders en leerlingen. Het is een middel om je te profileren, met een groot bereik.

Interactieve inhoud die past

Benieuwd naar hoe zo’n virtuele tour in 3D eruit ziet? Bekijk hieronder de tour van het Rijnlands Lyceum in Sassenheim die werd gemaakt en begeleid door Huis Communicatie.

>> Meer voorbeelden vind je hier

Het gaat er vooral om dat de virtuele tour een inkijkje geeft in de school en dat de interactieve inhoud bij de school past. Iedere virtuele tour wordt uiteraard naar eigen wens ingevuld.  Wil je:

  • dat potentiële leerlingen ook op afstand een goed beeld krijgen van de school;
  • dat jouw school vooruitstrevend is en inspringt op digitale ontwikkelingen;
  • een op maat gemaakte virtuele tour in 3D voor een betaalbare prijs?

Huis Communicatie helpt hier graag bij. Wil je meer weten, neem gerust contact op.

Ik wil een virtuele tour