Nieuwsbrieven

Ouders, leerlingen, medewerkers en de medezeggenschapsraad op een leuke manier van actuele informatie voorzien? Nieuwsbrieven prikkelt de lezer met beeld, persoonlijke interviews en achtergrondinformatie. Wij nemen de redactie, vormgeving en productie graag uit handen.  

Bepaal het doel van de nieuwsbrief

Een interne nieuwsbrief voor alle medewerkers van je schoolorganisatie is een uitstekend communicatiemiddel om binding te houden met elkaar, elkaar te informeren en enthousiasmeren en good practices met elkaar uit te wisselen. Een externe nieuwsbrief, speciaal voor ouders en andere geïnteresseerden, dient dezelfde doelen en vergroot bovendien de betrokkenheid van ouders bij je school. Je kunt de nieuwsbrief echter voor meer doeleinden inzetten. 

Wat wil je met de nieuwsbrief bereiken?

Nieuwsbrieven zijn er in verschillende soorten en maten en frequenties. Het is belangrijk om antwoord te geven op de vragen: wat is het doel, wie wil ik bereiken en hoe ga ik dit realiseren? Samen geven we antwoord op deze vragen en bepalen we welke vorm, inhoud en frequentie passend is bij jouw schoolorganisatie.

Huis Communicatie helpt van A tot Z

Voor welke vorm jouw onderwijsorganisatie ook kiest, Huis Communicatie helpt tijdens het gehele proces. Eenmalig, of structureel. In het kort:

  • We inventariseren welke vorm passend is bij jouw onderwijsorganisatie
  • In goed overleg stemmen we de onderwerpen af 
  • We interviewen de betrokkenen
  • We schrijven en/of redigeren teksten 
  • We zorgen voor een vormgeving die past bij de huisstijl van de organisatie
  • Foto’s nodig? We denken mee over passende fotografie
  • Het proces van de verzending nemen we graag over

We verzorg(d)en de nieuwsbrieven van deze klanten:

logo ASGlogo Onderwijsgroep Amstelland

Ik wil ook een nieuwsbrief