Schoolgids

De schoolgids is meer dan alleen een informatiebron. Het laat de lezende ouder zien wat jij als school te bieden hebt en het helpt ouders bepalen of de school een passende keuze voor hun kind is. Huis Communicatie ondersteunt scholen bij de schoolgids: 

   Schrijven nieuwe teksten
✔   Redigeren huidige teksten
✔   Vormgeven schoolgids

Samen bepalen we de hoofdlijnen en uitstraling. Laat ons weten waar jij behoefte aan hebt.

Mail huis communicatie ⇨ 

Huis Communicatie

Een uitnodigend communicatiemiddel waarmee je je als school kunt profileren

Laten we eerlijk zijn: het schrijven van de schoolgids is niet de meest favoriete taak voor veel scholen. Toch is het belangrijk om te beseffen dat de schoolgids niet alleen dient ter informatie, maar ook ingezet kan worden om je school te profileren en leerlingen te werven. Dit kost tijd, maar is het dubbel en dwars waard.

Heb je deze tijd niet, dan kun je de schoolgids natuurlijk ook uit handen geven en laten schrijven door één van onze adviseurs.

CONTACT ⇨ 

Vaak wordt ervoor gekozen om de oude gids van vorig jaar aan te vullen óf om een simpele versie te maken met behulp van bijvoorbeeld Scholen op de kaart. Herkenbaar? Zonde!

De communicatieadviseurs van Huis Communicatie weten welke informatie verplicht in de schoolgids moet van het Ministerie van OCW én zet deze informatie op een boeiende en wervende manier op papier zodat de schoolgids daadwerkelijk gelezen wordt. 

CONTACT ⇨ 

Herkenbaar?
Zonde!  

De schoolgids is mooi op tijd afgerond voor het nieuwe schooljaar

Ieder jaar mogen wij vele scholen helpen bij het realiseren van een mooie schoolgids. Waarbij we helpen, verschilt per school.

Het is mogelijk om de schoolgids door ons opnieuw te laten schrijven. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als de tekst verouderd is. De tekst alleen redigeren en wellicht inkorten kan ook. Verder kunnen we zorgdragen voor een vormgeving die past bij jullie huisstijl.

CONTACT ⇨