Schoolgids

De schoolgids is meer dan alleen een informatiebron. Het laat de lezende ouder zien wat jij als school te bieden hebt en het helpt ouders bepalen of de school een passende keuze voor hun kind is. Kun jij wel wat ondersteuning gebruiken bij het schrijven, redigeren en/of vormgeven van de schoolgids? Wij helpen graag! Samen bepalen we de hoofdlijnen en uitstraling. Vervolgens ontzorgen wij je en nemen we de redactie en vormgeving voor onze rekening. Laat ons weten waar jij behoefte aan hebt. 

MAIL ONS bel ons

Een uitnodigend communicatiemiddel waarmee je je als school kunt profileren

Laten we eerlijk zijn: het schrijven van de schoolgids is niet de meest favoriete taak voor veel scholen. Toch is het belangrijk om te beseffen dat de schoolgids niet alleen dient ter informatie, maar ook ingezet kan worden om je school te profileren en leerlingen te werven. Dit kost tijd, maar is het dubbel en dwars waard. Heb je deze tijd niet, dan kun je de schoolgids natuurlijk ook uit handen geven.


"Samen zorgen we ervoor dat de schoolgids mooi op tijd is afgerond voor het nieuwe schooljaar"Zowel basisscholen als scholen in het voortgezet onderwijs zijn verplicht om ieder jaar voorafgaand aan het schooljaar de schoolgids af te ronden. De zomervakantie lijkt nu misschien nog ver weg, maar iedereen in het onderwijs weet dat het laatste kwartaal van het schooljaar een drukke periode is. De kans is groot dat je daarom tijd tekort komt voor het schrijven van de schoolgids. De communicatieadviseurs van Huis Communicatie weten welke informatie verplicht in de schoolgids moet van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap én zet deze informatie op een boeiende en wervende manier op papier.

Waarin kan Huis Communicatie ondersteunen?

Ieder jaar mogen wij vele scholen helpen bij het realiseren van een mooie schoolgids. Waarbij we helpen, verschilt per school. Het is mogelijk om de schoolgids door ons opnieuw te laten schrijven. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als de tekst verouderd is. De tekst alleen redigeren en wellicht inkorten kan ook. Verder kunnen we zorg dragen voor een vormgeving die past bij jullie huisstijl.

Verzorg ook mijn schoolgids