Schoolgids

Een goed geschreven en vormgegeven schoolgids is meer dan een informatiebron. Het laat de lezende ouder zien wat jij te bieden hebt en het helpt ouders bepalen of de school een passende keuze voor hun kind is. Samen bepalen we de hoofdlijnen en uitstraling. Vervolgens ontzorgen wij je en nemen we de redactie en vormgeving voor onze rekening. Laat ons weten waar jij behoefte aan hebt.

Eisen aan een schoolgids voor PO en VO

Zowel basisscholen als scholen in het voortgezet onderwijs zijn verplicht om ieder jaar voorafgaand aan het schooljaar de schoolgids af te ronden. Het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap heeft bepaalde eisen opgesteld voor het PO en het VO waaraan de schoolgids moet voldoen. De communicatieadviseurs van Huis Communicatie weten welke informatie verplicht in de schoolgids moet én zet deze informatie op een boeiende en wervende manier op papier.

Een uitnodigend communicatiemiddel waarmee je je als school kunt profileren

Laten we eerlijk zijn: het schrijven van de schoolgids is niet de meest favoriete taak voor veel scholen. Toch is het belangrijk om te beseffen dat de schoolgids niet alleen dient ter informatie, maar ook ingezet kan worden om je school te profileren en leerlingen te werven. Dit kost tijd, maar is het dubbel en dwars waard. 

Wat kan Huis Communicatie hierin voor jou betekenen? 

Wij helpen bij het schrijven en redigeren van de teksten. Soms moeten de teksten volledig vernieuwd worden, maar het kan ook zijn dat de teksten alleen verouderd zijn en herschreven moeten worden. Verder kunnen we zorg dragen voor een vormgeving die past bij jullie huisstijl. Samen zorgen we ervoor dat de schoolgids mooi op tijd is afgerond voor het nieuwe schooljaar. 

Verzorg ook mijn schoolgids