Daisy van Burik

E-mail: dvanburik@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648Waarom heb je voor dit werk gekozen?
Communicatie is een vak waarin je gevoel, creativiteit én ondernemerschap kwijt kunt. Daarnaast is het zo veelzijdig; van heel uitvoerende taken tot hersenkrakende strategische vraagstukken, je kunt jezelf blijven uitdagen. Voor mij al zo’n 15 jaar een ideale combinatie.

Hoe ben je als collega?
Ik vind de sfeer binnen een bedrijf (en met name een team) enorm belangrijk. Dit is één van de redenen waarom ik voor Huis Communicatie gekozen heb, vanaf de eerste kennismaking voelde ik dat het goed zit.  Ik denk dat je dit ook uitstraalt naar klanten en opdrachtgevers en terugziet in de kwaliteit van je werk.

Je ziet je collega’s over het algemeen vaker dan je vrienden, daarom doe ik echt mijn best om die tijd zo fijn en gezellig mogelijk te maken. Interesse tonen, een veilige (werk)omgeving creëren, regelmatig tijd maken voor een grap of lolpraatje. Maar er ook voor elkaar zijn in tijden waarin je juist op je werk wat extra steun kunt gebruiken, bijvoorbeeld door even wat werk uit handen te nemen. Oog hebben voor elkaar en zorgen dat iedereen zich gewaardeerd voelt. 

Hoe zag je loopbaan er tot nu toe uit?
Mijn carrière begon als voorlichter bij een gemeente, maar ik was jong en wilde graag wat meer ‘snelheid’. Daarom maakte ik de overstap naar een commercieel bedrijf in de bloemen en planten. Daarbij heb ik altijd gezegd: als ik zover ben (lees: volwassen), wil ik weer werken in een branche waar je écht van (maatschappelijke) betekenis bent. Daarbij heeft het onderwijs me altijd getrokken. Dat ik nu via Huis Communicatie niet voor één maar voor heel veel scholen, besturen, leraren en leerlingen het verschil kan maken, is wat mij betreft de ideale wereld.

Daisy van Burik