Janneke Dijke

E-mail: jdijke@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648


Met welke 3 woorden zou een ander je omschrijven?
Mensen met wie ik werk noemen mij toegewijd, betrouwbaar en doelgericht. Deze eigenschappen helpen mij in mijn werk bij Huis Communicatie. Mijn toewijding maakt me zeer betrokken bij de school of het schoolbestuur dat ik adviseer. Een scherp en analytisch geheugen, goede planningsvaardigheden en verantwoordelijkheid maken mij een betrouwbare samenwerkingspartner. Doelgericht zijn helpt om samen met de school of het schoolbestuur waarvoor ik werk te focussen op wat we willen bereiken.  

Waarom heb ik voor dit werk gekozen?
In mijn werk komen mijn passies samen. Een van mijn passies is het onderwijs. Door scholen en schoolbesturen te adviseren en ondersteunen kan ik bijdragen aan beter onderwijs. Schrijven is een andere passie. Snel doordringen tot de kern, lastige materie aantrekkelijk verwoorden: ik leerde het als journalist en help er nu scholen en besturen mee. Werken bij Huis Communicatie betekent werken bij een groeiend bureau waar ik anderen kan coachen en zelf elke dag leer.

Waarom communicatie?
De toon maakt de muziek, zeggen ze, en daarmee vat je meteen het doel van goede communicatie samen. Veel mensen kunnen aardig verwoorden wat ze bedoelen. Maar nadenken over hoe dat overkomt bij de ander, dát is een vak: het vak van communicatie. Mensen goed informeren, interesseren, enthousiast maken, en als dat nodig is onrust wegnemen of overtuigen: ik vind het een sport om daar elke keer weer de juiste, originele woorden en beelden voor te vinden, die passen bij de eigenheid van de school of het schoolbestuur.

Janneke Dijke