Suzanne Martens

E-mail: smartens@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648


Met welke drie woorden zou een ander jou omschrijven?
Volgens mijn omgeving sta ik bekend als een doorzetter, iemand die altijd een optimistische kijk op het leven heeft en iemand die behulpzaam is als iemand mij nodig heeft. Deze eigenschappen komen goed van pas in mijn werk. Scholen staan voor grote uitdagingen, bijvoorbeeld door het lerarentekort. Dan heb je iemand nodig die denkt in mogelijkheden en kansen. Samen met scholen creatieve oplossingen bedenken en het beste resultaat bereiken: daar word ik blij van!

Waarom heb je voor dit werk gekozen?
Mijn achtergrond als redacteur sluit goed aan bij mijn werk bij Huis Communicatie, want ik schrijf van alles. Maar dat niet alleen: de werkzaamheden zijn enorm variërend. Het ene moment interview ik docenten of bestuurders voor een interne nieuwsbrief, het volgende moment stuur ik een persbericht uit en op een andere dag buig ik me over webinars van scholen als wervingsmiddel. Leraren en docenten zijn enorm betrokken bij hun leerlingen. Dat vind ik mooi om te ervaren en daarom spreekt de onderwijssector mij zo aan. Elke dag ziet er anders uit en samen met mijn collega’s dagen we elkaar uit om voor het hoogst haalbare te gaan. Door deze werkcultuur blijf ik groeien als persoon en werknemer, dat vind ik heel belangrijk.

Waarom communicatie?
Wat mij zo aanspreekt aan dit vak, is dat communicatie in het dagelijkse leven overal in terugkomt. Iedereen heeft er elke dag mee te maken en goede communicatie vormt de basis voor iedere relatie. Het is een kwaliteit die je gedurende je hele leven blijft ontwikkelen. 

Suzanne Martens