Een week per jaar is onze collega Cindy onbereikbaar

Ze schrijft communicatieplannen, draait haar hand niet om voor de begeleiding van een koersplan, ontwikkelt mooie video’s en begeleidt fotoreportages. Zelfs als ze onverwacht de pers te woord moet staan tijdens een calamiteit, doet ze dat zonder te twijfelen. Maar één week per jaar laat onze adviseur Cindy alles uit haar handen vallen. Naast een harde werker, is zij namelijk ook een fervent carnavalsvierder én artiest.

Inmiddels woont Cindy al jaren in Amsterdam, maar als echte Limburger wil ze het carnalvalsfeest voor geen goud missen. Volgende week reist ze richting het zuiden, of – zoals de Limburgers het noemen – vasteloavend. Niet alleen om carnaval te vieren, ook om op te treden. Cindy: “Sinds 2010 maak ik deel uit van de carnavalsgroep Alaaf Airlines. Elke plaats en regio in Limburg heeft zijn eigen liedjeswedstrijd, per jaar worden er honderden nieuwe liedjes uitgebracht. Uiteindelijk strijden de beste carnavalsliedjes uit heel Limburg om de winst. Ook ik ga die strijd ieder jaar aan. ”

Samen met haar broer schrijft Cindy de teksten, componeert ze de muziek en treedt ze met Alaaf Airlines op. “Dat betekent dat we rond mei/juni al beginnen met brainstormen voor het volgende carnavalsseizoen. Gedurende het jaar komen we regelmatig bijeen, totdat de optredens beginnen. Ik vind het geweldig om mijn creativiteit ook op die manier in te kunnen zetten, het versterkt de band met mijn broer en houdt mijn connectie met mijn roots in stand.”

De nummers van Alaaf Airlines zijn een groot succes. Cindy: “We hebben met onze nummers al diverse prijzen in de wacht gesleept. We doen ook echt ons best om goede nummers te maken. Soms spelen we in op de actualiteit, soms is het onderwerp wat algemener. Op Spotify zien we dat onze nummers veel gedraaid worden. ‘De Vergistoeris’ - een nummer over een toerist die een weekendje naar Limburg komt voor de natuur en cultuur, maar per ongeluk in het feestgedruis van carnaval is beland - heeft inmiddels meer dan 25.000 streams op Spotify. En ons nummer over AliExpress is zelfs al meer dan 120.000 keer gestreamd. Van de ‘royalty’s’ zijn we een keer met z’n allen uit eten geweest. Het mooiste is natuurlijk dat Limburgers onze muziek kennen en luidkeels meezingen. Dat zoveel mensen jouw verzonnen nummer meezingen blijft bijzonder, dat went denk ik nooit.” 

Wil je meer weten over Cindy? Neem hier een kijkje op onze website of stuur haar een e-mail. Vindt ze leuk!