Duizendpoot op de werkvloer

Op haar eerste werkdag mocht ze gelijk aanschuiven voor ons traditionele paasontbijt. Dat is inmiddels alweer een jaar geleden. Dit jaar zorgde ze zelf voor de warme croissants en kakelverse eitjes. Organiseren, plannen en ons stuk voor stuk ondersteunen in ons werk: dat is wat onze collega Marjoleine van der Spek het liefst doet. Op de achtergrond dus. Hoog tijd om haar een keer wat meer op de voorgrond te laten treden en haar aan jullie voor te stellen. 

Managementassistent met een hart voor communicatie én het onderwijs. Dat stond in de vacature die Marjoleine een jaar geleden kreeg doorgestuurd van een vriendin. Marjoleine: “Vroeger wilde ik altijd voor de klas staan. Ik heb wel eens overwogen om weer terug de schoolbanken in te gaan om alsnog les te mogen geven, maar toch hield iets me tegen. Bij Huis Communicatie valt voor mij alles samen. Ik kan doen waar ik goed in ben. Laat mij plannen, organiseren en anderen helpen hun werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, dan ben ik op mijn best. Dat we dit dan ook nog uitsluitend voor het onderwijs mogen doen is wat mij betreft de perfecte combinatie.”

Een echte duizendpoot. Zo kunnen we Marjoleine het beste omschrijven. Wie ons kantoor belt, krijgt haar aan de lijn. Ze organiseert onze vaste trainingen, plant afspraken in voor het MT, verzorgt de vormgeving van alle nieuwsbrieven die wij schrijven en verzenden én schrijft af en toe een stukje voor onze eigen maandelijkse Update. Marjoleine: “Ik werk hier nu een jaar en heb al zoveel geleerd. Over het onderwijs, maar ook over het vak communicatie. Ik ben hier niet snel uitgeleerd. Binnenkort schuif ik een keer aan bij onze eigen schrijftraining Kort en bondig schrijven zodat ik het schrijven nog meer onder de knie krijg. Het is een functie waar ik enorm in kan groeien dus voorlopig zit ik hier goed op mijn plek.”

Leuk detail: herinner je je dit artikel nog waarin Talitha Huis vertelde dat ze als 4-jarige voltige verkoos boven paardrijden, ballet of voetbal? Ook Marjoleine was lid van de voltige-vereniging in Lisse. Sterker nog, ze kwam zelfs uit voor Nederland tijdens de wereldruiterspelen in Den Haag. Kleine wereld, zeggen we dan.