Informeren over corona: hoe doe je dat nu slim?

Als onderwijsbestuurder wil je je medewerkers graag goed informeren over alle regels en richtlijnen rondom het coronavirus. Maar hoe doe je dat? Verwijzen naar de websites van de rijksoverheid en het RIVM kan, alleen raken mensen daar al gauw verstrikt in een veelheid aan informatie. Een mooie oplossing: maak een eigen informatieboekje over corona, dat je regelmatig actualiseert.

Als je wilt weten waar je als leraar rekening mee moet houden in je werk met betrekking tot corona, heb je niet genoeg aan één website. Er zijn er zeker twintig webpagina’s die je zou moeten raadplegen. Webpagina’s die elkaar aanvullen, vol specifieke informatie over situaties waar we in het onderwijs mee te maken hebben. Allemaal even belangrijk.

Om er een aantal te noemen: de rijksoverheid heeft twee aparte pagina’s over corona en onderwijs, een voor het primair en speciaal onderwijs, en een voor het voortgezet onderwijs. Het RIVM biedt minimaal acht pagina’s met informatie voor het onderwijs, onder andere over leefregels, het coronavirus bij kinderen, bron- en contactonderzoek bij kinderen, over de gezondheidschecklist voor het geval er bezoekers naar je school komen en over hitte en ventilatie. Dan zijn er nog de protocollen voor de volledige opening van het onderwijs, apart voor PO en VO, mét extra informatiepagina én een pagina veelgestelde vragen, informatie van het ministerie van OCW voor schoolbesturen, en regels rond gymlessen en openbaar vervoer. 

Veelheid aan informatie

Het is best een klus, als een leraar in die veelheid aan informatie op zoek moet naar het antwoord op de vraag of hij thuis moet gaan werken als een van de leerlingen besmet is met het coronavirus. Of als een leerkracht wil weten wat hij moet doen als ouders hun kind liever thuis houden omdat ze in een medische risicogroep vallen. Of als een gymdocent wil weten hoe vaak en met welk middel de hockeysticks en de ringen in de gymzaal gereinigd moeten worden.

Alles snel en overzichtelijk binnen handbereik

Met het opstellen van een eigen informatieboekje over corona help je je medewerkers om snel de benodigde informatie te kunnen vinden. In zo’n boekje maak je een overzicht van alle regels en richtlijnen die nuttig zijn in het onderwijs. Voor het zoekgemak sorteer je ze op onderwerp. Voeg links naar relevante webpagina’s toe, omdat er altijd mensen zijn die meer willen weten. En zorg voor een regelmatige update, zodat medewerkers op de informatie kunnen rekenen. Hulp nodig bij zo’n boekje? We helpen graag. Neem contact op via jdijke@huiscommunicatie.nl of bel naar 0252-343648.
 

Lees ook: