Interne communicatie 

nieuwsbrief voor interne communicatieDe communicatie met ouders, leerlingen en andere externe partijen gaat een stuk soepeler wanneer de interne communicatie op orde is. Het versterkt je basis en vergroot de productiviteit en de betrokkenheid binnen een organisatie. Toch is voor veel scholen en schoolbesturen interne communicatie niet altijd een prioriteit. Zonde, want de school kan er veel mee winnen. 

Verbeter de werksfeer met interne communicatie

Wie investeert in interne communicatie, zal zien dat medewerkers effectiever en efficiënter gaan werken. Ze zijn op de hoogte van elkaars werkzaamheden en weten elkaar beter te vinden. Elkaar aanvullen, ondersteunen en aanhaken bij elkaars initiatieven wordt makkelijker en leuker. Het gevolg: een sterk verbonden team op school of binnen een schoolbestuur. 

Meer verbinding en betrokkenheid met de organisatie 

Door meer duidelijkheid te geven over de strategie, missie, doelen en waarden van de onderwijsorganisatie, kun je bovendien ook de verbinding versterken en betrokkenheid laten groeien. Meer verbinding en betrokkenheid vergroot het werkplezier: iedereen weet goed ‘waar hij het voor doet’.  

We bekijken samen welke communicatiemiddelen geschikt zijn 

Er zijn diverse tools die je kunt inzetten. Belangrijk is om de doelen helder te hebben. Wil je inspireren of informeren? Samen kunnen wij kijken naar de doelen, welke middelen geschikt zijn en hoe wij hierin kunnen bijdragen.  

Voor klanten verzorgen wij: 

  • Complete interne nieuwsbrieven: coördinatie, redactie, vormgeving en verzending 
  • Redactie intranetberichten 
  • Redactie personeelsbrieven 
  • Uitrol strategische koers  
  • Organisatie teambijeenkomsten en meedenksessies 
  • Oprichting en digitale huisvesting van interne academie  
  • Startersbijeenkomsten 
  • Meet & greet 


Voor deze klanten verzorg(d)en wij de interne communicatie:  

Logo Almeerse Scholen GroepLogo SCOHlogo Grotius College

Benieuwd hoe je de organisatie kunt versterken met interne communicatie? Mail of bel ons, we denken graag mee! 

Ik wil aan de slag met interne communicatie