(Pers)woordvoering

Soms gebeurt er iets onverwachts. Niet veel later hangen diverse media aan de telefoon. Of op social media is je onderwijsorganisatie ineens trending topic. Hoe handel je dan het beste? Schakel ons in als je hulp nodig hebt bij woordvoering. 

Wij managen de situatie, de communicatiemomenten, de communicatie met de medewerkers, ouders en leerlingen en de contacten met de media, politie en zorginstanties. Soms is het nodig dat we ter plekke aanwezig zijn, soms is een telefonisch advies voldoende. Mocht je meer informatie of referenties willen, bel ons dan.

BEL HUIS COMMUNICATIE ⇨ 

Huis Communicatie

De dynamiek van social media

(Good) news travels fast. Zeker in deze tijd waarin sociale media een belangrijke rol spelen. Zodra er iets nieuwswaardigs gebeurt, verschijnen de eerste foto's en posts op de socials. Een foto die gedeeld wordt via TikTok, Snapchat of WhatsApp. Iemand die live gaat op Instagram. Of een uitgebreide post op Facebook of LinkedIn. Een goede woordvoerder kent de dynamiek van online nieuws en social media. Hij of zij kan monitoren wat er online gemeld wordt over de school of de organisatie, adviseren over de inzet van social media en daarbij praktische ondersteuning bieden. 

CONTACT ⇨ 

Een woordvoerder helpt met een snelle analyse van de situatie. Hij of zij vangt de vragen van de pers op, zodat jij je tijd en aandacht kunt richten op andere dringende zaken. Deze persoon denkt mee met het grote plaatje, begrijpt wat de organisatie nodig heeft en welke belangen er spelen.

Woordvoering voor een commerciële instelling of voor een gemeente is iets anders dan voor een onderwijsorganisatie. Niet veel ervaren woordvoerders zijn volledig gespecialiseerd in de onderwijssector. Dat geldt wel voor Huis Communicatie. Voor verschillende schoolbesturen zijn wij standaard de vaste woordvoerder.

CONTACT ⇨ 

Schakel een goede woordvoerder in mét verstand van het onderwijs

Neem contact met ons op voor ondersteuning of referenties

Ons telefoonnummer staat in de mobiele telefoon van menig bestuurder, rector en schoolleider. Zo kunnen wij snel ingezet worden als er iets aan de hand is, op welke manier dan ook. Wij hebben ruimschoots ervaring op dit gebied.  Soms is het nodig dat we ter plekke aanwezig zijn, soms is een telefonisch advies en redactie van een kwalitatief sterk persbericht voldoende.

Goed om te weten: voor wie nu alvast handvatten wil om om te gaan met de aandacht van de media biedt onze Mediatraining uitkomst. 

MEDIATRAINING ⇨ CONTACT ⇨