(Pers)woordvoering

Huis Communicatie woordvoeringSoms gebeurt er iets onverwachts en heb je niet veel later de media aan de telefoon hangen. Of op social media wordt de school genoemd. Hoe handel je dan het beste? Schakel ons in als je hulp nodig hebt bij woordvoering. 

Schakel een goede woordvoerder in 

Een woordvoerder helpt met een snelle analyse van de situatie. Hij of zij vangt de vragen van de pers op, zodat jij je tijd en aandacht kunt richten op andere dringende zaken. Deze persoon denkt mee met het grote plaatje, begrijpt wat de organisatie nodig heeft en welke belangen er spelen.  

De dynamiek van social media

Veel nieuws komt vaak snel naar buiten via social media. Een bericht op Twitter of Facebook, een foto die gedeeld wordt via Instagram, Snapchat of WhatsApp. Een goede woordvoerder kent de dynamiek van online nieuws en social media. Hij of zij kan monitoren wat er online gemeld wordt over de school of de organisatie, adviseren over de inzet van social media en daarbij praktische ondersteuning bieden. 

Hoe kan Huis Communicatie jou bij woordvoering ondersteunen?  

Wij managen de situatie, de communicatiemomenten, de communicatie met de medewerkers, ouders en leerlingen, en de contacten met de media, politie en zorginstanties. Soms is het nodig dat we ter plekke aanwezig zijn, soms is een telefonisch advies en redactie van een kwalitatief sterk persbericht voldoende.  

Woordvoering in het onderwijs 

Woordvoering voor een commerciële instelling of voor een gemeente is iets anders dan voor een onderwijsorganisatie. Niet veel ervaren woordvoerders zijn volledig gespecialiseerd in de onderwijssector. Dat geldt wel voor Huis Communicatie. Voor verschillende schoolbesturen zijn wij standaard de vaste woordvoerder. 

Contact ons voor snelle ondersteuning 

Ons telefoonnummer staat in de mobiele telefoon van menig bestuurder, rector en schoolleider, zodat wij snel ingezet kunnen worden als er iets aan de hand is, op welke manier dan ook. Wil je nu alvast handvatten krijgen zodat je straks in elke situatie weet hoe je moet handelen? Dan biedt een mediatraining uitkomst. 

Wil je meer informatie of referenties? 

Contact ons