Mediatraining

Na een gebeurtenis of een calamiteit neemt de media – soms onverwacht – contact op. Ze willen een interview en er staat een cameraploeg klaar om te komen filmen. Geen paniek: ongeacht de aanleiding - positief of negatief - biedt de aandacht van de media ook kansen om je school op de kaart te zetten. Tijdens deze training leren we hoe je de media zelfverzekerd én verstandig tegemoet treedt. En we komen niet alleen, ook een cameraman en journalist zijn van de partij zodat we realistisch kunnen oefenen met verschillende casussen.   

 aAnmelden mediatraining - 19 mei 2022

De training in het kort

Tijdens deze Mediatraining met videocamera besteden we ruimschoots aandacht aan de volgende onderwerpen:
•    Calamiteiten en de media
•    Contact met de media is een kans voor goede profilering
•    Een (telefonisch) interview: gezegd = gezegd
•    Zelfverzekerd voor de camera staan
•    Antwoord geven op lastige vragen van aanhoudende journalisten 

Uiteraard besteden we niet alleen aandacht aan de theorie, we gaan ook veel oefenen in de praktijk. We werken met casussen en oefenen zo met het geven van interviews. Iedereen krijgt de kans om in een veilige setting een interview te geven voor een videocamera. Samen leren we daarvan. Na afloop van de training staan deelnemers de media zelfverzekerd te woord, zélfs als er onverwachts een cameraploeg voor de deur staat.

Deelnemers waarderen onze trainingen gemiddeld met een 8,6.

Praktische informatie over de training

De Mediatraining is geschikt voor medewerkers en directeuren in PO en VO en duurt een dag van 09.00 tot 16.30 uur. De training wordt verzorgd door maar liefst twee trainers, die ervaring meebrengen als journalist, interviewer, communicatieadviseur voor het onderwijs, editor en regisseur. We maken gebruik van professionele camera-apparatuur, bediend door een professionele cameraman/-vrouw. Indien gewenst passen wij het programma aan en maken we een training op maat. De kosten bedragen €895,- p.p. (excl. btw).

 aAnmelden mediatraining - 19 mei 2022


Liever een training op maat?

Regelmatig organiseren wij praktische communicatietrainingen waarvoor je je kunt inschrijven. Indien de data al bekend zijn, kun je die hier bekijken.

Het is echter ook mogelijk om een training bij jou op school te verzorgen. Indien gewenst passen wij het programma aan en maken we een training op maat. Neem contact op met Marieke de Kok voor de mogelijkheden via mdekok@huiscommunicatie.nl of 0252-343648.