Mediatraining

Na een gebeurtenis of een calamiteit nemen de media – soms onverwacht – contact op. Ze willen een interview en er staat een cameraploeg klaar om te komen filmen.

Geen paniek: ongeacht de aanleiding - positief of negatief - biedt de aandacht van de media ook kansen om je school op de kaart te zetten. Tijdens deze training leer je hoe je de media zelfverzekerd én verstandig tegemoet treedt. En we komen niet alleen, ook een cameraman en journalist zijn van de partij zodat we realistisch kunnen oefenen met verschillende casussen.

ik meld me aan ⇨ 

Huis Communicatie

Deelnemers waarderen onze trainingen gemiddeld met een 8,8.

De training in het kort

Tijdens deze Mediatraining met videocamera besteden we ruimschoots aandacht aan de volgende onderwerpen:

   Calamiteiten en de media
   Contact met de media is een kans voor goede profilering
   Een (telefonisch) interview: gezegd = gezegd
   Zelfverzekerd voor de camera staan
   Antwoord geven op lastige vragen van aanhoudende journalisten 

Uiteraard besteden we niet alleen aandacht aan de theorie, we gaan ook veel oefenen in de praktijk. We werken met casussen en oefenen zo met het geven van interviews. Iedereen krijgt de kans om in een veilige setting een interview te geven voor een videocamera. Samen leren we daarvan. Na afloop van de training staan deelnemers de media zelfverzekerd te woord, zélfs als er onverwachts een cameraploeg voor de deur staat.

Praktische informatie over de mediatraining

De mediatraining wordt ieder voorjaar én najaar georganiseerd op onze vaste trainingslocatie in Hoofddorp. Uiteraard is het ook mogelijk om de training incompany te organiseren. De training wordt verzorgd door maar liefst twee trainers, die ervaring meebrengen als journalist, interviewer, communicatieadviseur voor het onderwijs, editor en regisseur. We maken gebruik van professionele camera-apparatuur, bediend door een professionele cameraman/-vrouw. Indien gewenst passen wij het programma aan en maken we een training op maat. 

Meer weten? Stuur ons gerust een mailtje of bel 0252 34 36 48. 

mail ons

   Voor wie: medewerkers en directeuren in PO en VO
   Tijd: 09.00 - 16.30 uur
   Kosten: €895,- p.p. (excl. btw)
   Inclusief koffie, thee en lunch
   ​Locatie: Hotel Novotel, Hoofddorp
   De training is ook incompany te organiseren

Liever een training op maat?


Naast de mediatraining organiseren wij nog meer praktische communicatietrainingen, speciaal voor onderwijsprofessionals, namelijk:

   Werving en profilering in het onderwijs
   Kort en bondig schrijven
   Integraal communiceren als één IKC

Indien de data al bekend zijn, kun je die hier bekijken. Het is echter ook mogelijk om een training bij jou op school te verzorgen. Natuurlijk passen wij het programma graag aan en maken we een training op maat. Neem contact op voor de mogelijkheden via onderstaande button of door te bellen naar 0252-343648.

Huis Communicatie
Huis Communicatie
Huis Communicatie
Huis Communicatie
Huis Communicatie