Arbeidsmarktcommunicatie 

Veel scholen en schoolbesturen voelen de pijn van het lerarentekort. Sommige basisscholen hebben grote moeite hun formatie rond te krijgen. En middelbare scholen weten precies wat de beruchte tekortvakken zijn. Hoe werf je sollicitanten en trek je twijfelende leraren over de streep? En hoe zorg je dat je een fijne werkgever bent en ook als zodanig bekend staat? Wij geven adviezen om nieuwe collega’s te werven én te binden voor zowel primair als voortgezet onderwijs.

Het lerarentekort is niet langer een statistische voorspelling van onderzoekers. Het is voor veel scholen en hun leerlingen dagelijkse praktijk. Waar schoolbesturen en scholen voorheen voldoende hadden aan het plaatsen van een vacature of het op touw zetten van een wervende social media campagne, moeten zij nu alles uit de kast halen om vacatures op te vullen. Werven blijft moeilijk, maar je kunt het vinden van de juiste kandidaten een handje helpen door op tijd de juiste stappen te zetten.

Persoonlijke aanpak

We beginnen met een duidelijke strategie en kijken vervolgens welke communicatiemiddelen hierop aansluiten. Wat voor de een werkt, is geen garantie tot succes voor de ander. Daarom kijken we wat werkt voor het bestuur of de school. Bovendien gaan we aan de slag met corporate branding zodat iedereen in jouw stad of regio weet: voor de leukste baan, moet ik bij díe school of dát schoolbestuur zijn! 

Zij gingen je voor

Huis Communicatie ondersteunt diverse schoolbesturen en scholen met arbeidsmarktcommunicatie: PCOU/Willibord, De Groeiling, Meer Primair, Stichting Scala College en Coenecoop College, Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer en Kindcentrum Muiderkring bijvoorbeeld. 

Kijk hier voor meer voorbeelden

Neem contact met ons op

Wie de communicatie wil verbeteren om zo meer leraren te werven én te behouden, doet er slim aan niet lukraak te starten, maar na te denken over de juiste strategie. Door de juiste stappen te doorlopen en kritisch te kijken hoe jouw schoolbestuur in deze stap communiceert met potentiële sollicitanten, is de kans op succes een stuk groter. Benieuwd welke stappen jij kunt zetten in strijd tegen het lerarentekort? Bel of mail ons dan gerust.

SAMEN VINDEN WE DE JUISTE COLLEGA'S. NEEM CONTACT MET ONS OP