Arbeidsmarktcommunicatie 

Is je team niet compleet? Veel scholen en schoolbesturen voelen de pijn van het lerarentekort. Hoe werf je sollicitanten en trek je twijfelende leraren over de streep? En hoe zorg je dat je een fijne werkgever bent en ook als zodanig bekend staat? 

Pak zelf je lerarentekort aan

Voor schoolbesturen ontwikkelden we onze aanpak ‘De Leraarmagneet’. De methode is bedoeld om schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs te helpen met hun lerarentekort. Aan de hand van een helder stappenplan ontdek je manieren om beter te communiceren in de overspannen arbeidsmarkt van het onderwijs. Hoe werf je sollicitanten? Waarmee trek je twijfelende leraren over de streep? Hoe voorkom je dat teamleden overstappen naar een ander schoolbestuur? En hoe zorg je dat je een fijne werkgever bent en ook zo bekend staat in de regio? Op al deze vragen geeft De Leraarmagneet antwoord.

De sollicitant staat centraal

In een markt waarbij er te weinig mensen zijn om de openstaande vacatures te vervullen, is creativiteit noodzakelijk. Maar waar begin je? In De Leraarmagneet is de ‘Reis van de sollicitant’ leidend. Die reis bestaat uit vijf stappen:

Stap 1: Behoefte aan nieuw werk
Stap 2: Oriëntatie 
Stap 3: Afweging alternatieven 
Stap 4: Sollicitatie 
Stap 5: Selectie

Wie de communicatie wil verbeteren om zo meer leraren te werven én te behouden, doet er slim aan elke stap te doorlopen en kritisch te kijken hoe jouw schoolbestuur in deze stap communiceert met potentiële sollicitanten. Benieuwd naar hoe deze stappen jou kunnen helpen met het lerarentekort?

Vraag de whitepaper aan      

Ik wil een graag een adviesgesprek