Leerlingenwerving PO en VO

Het werven van nieuwe leerlingen is een communicatietraject, met veel afzonderlijke stappen. Dat geldt voor zowel het PO als het VO. In het primair onderwijs richt je je voornamelijk op nieuwe ouders. Weten nieuwe ouders waar jouw school voor staat? Wat voor onderwijsconcept je hanteert? Kortom: heb je de school goed op de kaart gezet? En hoe zit het in het voortgezet onderwijs? De open dag speelt hier een belangrijke rol. Ons advies is hier breder naar te kijken. Huis Communicatie ondersteunt bij de leerlingenwerving. 

Het begin: profileer de school

Je wilt meer leerlingen werven, maar waar begin je. Samen kijken we naar de profilering van de school en waar de verbeterpunten liggen. We komen vaak tegen dat scholen het vanzelfsprekend vinden wat ze doen, maar wij kijken daar anders tegenaan. Er zijn altijd aspecten die we nog meer naar voren kunnen halen omdat ze aantrekkelijk voor ouders en leerlingen zijn. Samen kijken we welke middelen we nog kunnen inzetten om deze zogenaamde USP’s zichtbaar te maken en hoe we ouders en leerlingen daarmee in beweging krijgen.

Een compleet wervingsplan

De volgende stap is het maken van een wervingsplan. Welke middelen zetten we in, met welk doel en welk budget? Wij denken graag met je mee wat werkbaar is voor jouw school. Samen bespreken we welke middelen we gaan inzetten en maken we een passende planning. Op tijd beginnen is tijd winnen!

Hybride werven in het VO: de uitvoering

Bij leerlingenwerving is hybride werven de trend: zowel online als offline middelen inzetten om jongeren met jouw school kennis te laten maken. We schreven er een folder over, vol met tips voor VO-scholen. Deze folder lees je hier.

Huis Communicatie ondersteunt communicatie- en wervingsbreed , en ontwikkelt een wervingsplan, inclusief uitgebalanceerde planning waardoor alle middelen met elkaar in evenwicht zijn. 

•    Vergroten naamsbekendheid 
•    Wervingsvideo 
•    Interactieve infographic 
•    Uitdeel-gadget 
•    Social media-campagne 
•    Folder- en flyermateriaal 
•    Informatiebijeenkomsten 
•    Blogs en vlogs van leerlingen 
•    Wervende website 
•    Free publicity 

Zet ons ook in voor de uitvoering. We hebben volop ervaring in het maken van alle communicatiemiddelen. Stuur ons een bericht voor meer informatie of bel naar 0252 34 36 48. Samen zorgen we ervoor dat groep 7 en 8-leerlingen denken: bij díe school moet ik zijn. 

neem contact met ons op

Training Werving & profilering

Het werven van nieuwe leerlingen kan elk jaar een opgave zijn. Daarom hebben wij de training Werving en profilering ontwikkeld. Hier lees je meer over onze training.