Jaarverslagen

Het schrijven van een jaarverslag dat op een krachtige manier je organisatie in beeld brengt, is een hele klus. Tegelijkertijd bieden jaarverslagen een kans om de maatschappelijke relevantie van de organisatie aan te tonen. Veel besturen en scholen maken naast het jaarverslag voor het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap ook een pakkend (online) publieksjaarverslag. Een mooie manier om complexe informatie toegankelijk te maken, zowel qua taalgebruik als vormgeving. 

Eisen aan een krachtig jaarverslag

Scholen zijn verplicht om ieder jaar een verslag te maken over hun onderwijskundige en financiële beleid. Dit jaarverslag moet aan specifieke eisen voldoen. Onze communicatieadviseurs weten welke eisen dit zijn en zorgen ervoor dat het jaarverslag duidelijk, overzichtelijk en compleet is. We kunnen een schoolbestuur ontzorgen door alle werkzaamheden op ons te nemen, we kunnen ook – in overleg – een gedeelte op ons nemen. 

Maak eveneens een publieksjaarverslag

Wij adviseren scholen en schoolbesturen altijd om naast het jaarverslag ook een publieksversie te maken. Het publieksjaarverslag of sociaal jaarverslag is korter, toegankelijker en wordt daardoor beter gelezen. Bovendien stelt het Ministerie van OCW geen eisen aan het publieksjaarverslag. Dit biedt veel mogelijkheden in vormgeving en inhoud. 

Een (sociaal) jaarverslag saaie kost? 

Niet als je de hulp inschakelt van Huis Communicatie. Wij zorgen ervoor dat de inhoud aansluit bij een mooie vormgeving. Kies een vorm die het meest past bij de organisatie. Er zijn vele opties, we zetten er een paar op een rij: 

  • Een digitaal doorbladerbaar boek
  • Een geanimeerde video
  • Een overzichtelijke website 
  • Een speelse (prezi) presentatie
  • Een digitaal magazine
  • Een infographic

Huis Communicatie helpt

Hulp nodig? Onze communicatieadviseurs gaan graag voor je aan de slag. Wij denken mee over de vorm, schrijven of redigeren de teksten – met de juiste tone of voice - en kunnen de vormgeving verzorgen. Wil je nieuwe foto’s laten maken? Ook over passende fotografie denken we graag mee. 


Verzorg ook mijn jaarverslag

Lees ook: