Maak kennis met onze communicatietrainingen

Huis Communicatie

Onze communicatietrainingen geven je handvatten om kort en krachtig te schrijven, effectief leerlingen te werven of stevig in je schoenen te staan tijdens een interview met de media. We geven je praktische tips en tools waar je meteen mee uit de voeten kunt. Een training op maat? We verzorgen het voor je.

Training Werving en profilering in het onderwijs

Je wilt meer leerlingen werven maar op de een of andere manier lukt het niet. Hoe komt dat? Tijdens deze training gaat een van onze communicatieadviseurs samen met de deelnemers op zoek naar antwoorden op bovenstaande vraag. Met praktische tools en oplossingen kun je daarna als school direct aan de slag.

Lees verder...


Interviewtraining (voor telefonische interviews)

Hoe ga je met de media om als er een calamiteit is? Of als ouders de media inschakelen omdat ze ontevreden zijn over de school? Tijdens deze training leer je - net als bij de mediatraining - alle basisvaardigheden om de media zelfverzekerd tegemoet te treden, maar dan zonder camera. Deze training is dan ook bedoeld voor telefonische interviews.

Lees verder...

Mediatraining
 

Is er een calamiteit en moet je de media te woord staan, telefonisch of voor de camera? Of hebben ouders de media ingeschakeld omdat ze ontevreden zijn over de school? Dan is het belangrijk dat je weet wat te doen. Tijdens deze training leren we je alle basisvaardigheden om de media zelfverzekerd tegemoet te treden. 

Lees verder...


 Training Integraal communiceren als IKC

Steeds meer basisscholen maken de ontwikkeling door van school naar integraal kindcentrum (IKC). Een mooie ontwikkeling die verschillende uitdagingen met zich meebrengt. Goede communicatie is zo’n uitdaging. Loopt de communicatie niet zoals je zou willen en zoek je een frisse blik en professioneel advies? Dan is deze training iets voor jou.

Lees verder...

Training Kort en bondig schrijven voor schooldirecteuren

Vind je schrijven lastig? Zit je lang op een tekst voor een nieuwsbrief of schoolgids te broeden en ben je dan nog niet tevreden? Tijdens de training 'Kort en bondig schrijven' leer je teksten te schrijven die daadwerkelijk gelezen worden. De boodschap helder en kernachtig formuleren? We leren het je graag.

Lees verder...


 Communicatietraining op maat
 

De trainers van Huis Communicatie zijn communicatiedeskundigen met veel kennis van het onderwijs. Zij hebben geruime tijd gewerkt als journalist, waardoor zij weten hoe je een goede tekst schrijft en je boodschap duidelijk verwoordt. Onze trainingen zijn praktisch toepasbaar.

 

Lees verder...