Maak kennis met onze communicatietrainingen

Onze communicatietrainingen geven je handvatten om kort en krachtig te schrijven, effectief leerlingen te werven of stevig in je schoenen te staan tijdens een interview met de media. We geven je praktische tips en tools waar je meteen mee uit de voeten kunt. Een training op maat? We verzorgen het voor je. Bij elke training staat een agenda. Zit er geen geschikte datum tussen, stuur ons dan een bericht of bel 0252 34 36 48 zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden. 

Training Werving en profilering in het onderwijs

Leer in één dag welke stappen essentieel zijn om de school op de kaart te zetten. We ontwikkelen gezamenlijk de kernboodschap van de school en maken een vertaalslag naar de doelgroep. Natuurlijk besteden we niet alleen aandacht aan de theorie, maar gaan we ook veel oefenen. Voor wie op zoek is naar heldere profilering en nieuwe leerlingen, is deze training een must.

Agenda

  • Twee opties: 27 januari 2022 of 4 februari 2022

Lees verder...


Interviewtraining (voor telefonische interviews)

Hoe ga je met de media om als er een calamiteit is? Of als ouders de media inschakelen omdat ze ontevreden zijn over de school? Tijdens deze training leer je - net als bij de mediatraining - alle basisvaardigheden om de media zelfverzekerd tegemoet te treden, maar dan zonder camera. Deze training is dan ook bedoeld voor telefonische interviews.

Agenda

Lees verder...

Mediatraining
 

Na een gebeurtenis of een calamiteit neemt de media – soms onverwacht – contact op. Ze willen een interview en er staat een cameraploeg klaar om te komen filmen. Geen paniek: ongeacht de aanleiding - positief of negatief - biedt de aandacht van de media ook kansen om je school op de kaart te zetten. Tijdens deze training leren we hoe je de media zelfverzekerd én verstandig tegemoet treedt. 

Agenda

  • Twee opties: 1 februari 2022 of 10 februari 2022

Lees verder...


 Training Integraal communiceren als IKC

Steeds meer basisscholen maken de ontwikkeling door van school naar integraal kindcentrum (IKC). Een mooie ontwikkeling die verschillende uitdagingen met zich meebrengt. Goede communicatie is zo’n uitdaging. Loopt de communicatie niet zoals je zou willen en zoek je een frisse blik en professioneel advies? Dan is deze training iets voor jou.

Agenda

  • Twee opties: 8 maart 2022 of 17 maart 2022

Lees verder...

Training Kort en bondig schrijven voor schooldirecteuren

Een brief naar ouders, de schoolgids, teksten voor de website… als onderwijsprofessional klim je regelmatig in de pen. De een gaat dit makkelijker af dan de ander. Voor wie hulp kunnen gebruiken bij het schrijven van kernachtige, aantrekkelijke teksten hebben wij deze training ontwikkeld. Na afloop weet je hoe je een goede tekst schrijft, die toegesneden is op de doelgroep.

Agenda

  • Twee opties: 25 januari 2022 of 2 februari 2022

Lees verder...


 Communicatietraining op maat
 

De trainers van Huis Communicatie zijn communicatiedeskundigen met veel kennis van het onderwijs. Zij hebben geruime tijd gewerkt als journalist, waardoor zij weten hoe je een goede tekst schrijft en de boodschap duidelijk verwoordt. Onze trainingen zijn praktisch toepasbaar. Graag bespreken we de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Agenda

  • Wij komen naar u toe op een datum dat het u schikt. 

Lees verder...