Training Integraal communiceren als IKC

Steeds meer basisscholen maken de ontwikkeling door van school naar integraal kindcentrum (IKC). Een mooi proces dat verschillende uitdagingen met zich meebrengt. Goede communicatie met ouders en met het team is zo’n uitdaging. Loopt de communicatie niet zoals je zou willen en zoek je een frisse blik en professioneel advies? Meld je dan aan voor onze training Integraal communiceren als IKC.

Deelnemers waarderen onze trainingen gemiddeld met een 8,6.

Open communicatie draagt bij aan een professionele cultuur waarin we elkaar en onze ouders en verzorgers positief kunnen aanspreken met behoud van relatie. Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om als onderwijs én opvang te communiceren en naar buiten te treden. Effectief, consequent en duidelijk communiceren vindt iedereen belangrijk, maar het gebeurt vaak te weinig en niet altijd even doordacht. Daarom bieden wij de training Integraal communiceren als IKC. 

De training in het kort

Tijdens de training Integraal communiceren als IKC leer je je als IKC te presenteren, de gezamenlijke visie van het kindcentrum te vertalen naar een kernboodschap en deze af te stemmen op de verschillende doelgroepen. Je formuleert duidelijke communicatiedoelen en gaat naar huis met een goed doordacht communicatieplan. Kies je voor de fysieke training, dan gaan we uiteraard ook in op de schoolspecifieke situatie. Je krijgt veel persoonlijke aandacht. De trainingen worden gegeven door onze communicatieadviseur Marieke de Kok. Zij heeft ruime ervaring in advisering en ondersteuning van IKC’s. 

Praktische informatie over de training

Huis Communicatie biedt deze communicatietraining zowel digitaal als fysiek aan. Ook is het mogelijk om de training op locatie te verzorgen. Hieronder zetten we de opties en bijbehorende prijzen op een rij: 

 1. Digitale training | prijs: €89,- 
  Volg de training eenvoudig vanachter je computerscherm op een moment dat het jou uitkomt. Tijdens deze 1-uur durende training geven we je praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt.
   
 2. Fysieke training | prijs: €395,- (min. 8 personen)
  Tijdens onze fysieke training geven we niet alleen praktische tips, maar is er ook veel persoonlijke aandacht. De training vindt plaats op onze vaste locatie in Hoofddorp en duurt een dagdeel. 
   
 3. Op locatie | prijs op aanvraag
  Willen jullie de training bij jullie op locatie volgen? Ook dat is mogelijk. Onze communicatieadviseur komt graag naar jullie toe. 
   

Ik meld me aan voor de training Integraal communiceren als IKC


Liever een training op maat?

Regelmatig organiseren wij praktische communicatietrainingen waarvoor je je kunt inschrijven. Indien de data al bekend zijn, kun je die hier bekijken.

Het is echter ook mogelijk om een training bij jou op school te verzorgen. Indien gewenst passen wij het programma aan en maken we een training op maat. Neem contact op met Marieke de Kok voor de mogelijkheden via info@huiscommunicatie.nlof 0252-343648.


 

Meld je aan voor onze communicatietraining

Typ bovenstaande code over.