Training Kort en bondig schrijven

Een brief naar ouders, de schoolgids, teksten voor de website… als onderwijsprofessional klim je regelmatig in de pen. De een gaat dit makkelijker af dan de ander. Voor wie hulp kan gebruiken bij het schrijven van kernachtige, aantrekkelijke teksten hebben wij de training Kort en bondig schrijven ontwikkeld. Na afloop weet je hoe je een goede tekst schrijft, die toegesneden is op de doelgroep.  

Deelnemers waarderen onze trainingen gemiddeld met een 8,6.

De training in het kort

Huis Communicatie Schrijftraining Kort en bondig schrijven onderwijsTijdens de training Kort en bondig schrijven leer je in één dagdeel hoe je kernachtige, aantrekkelijke teksten schrijft. We gaan in op vragen, zoals:

  • Wat is mijn boodschap?
  • Op welke doelgroep richt ik mij?
  • Wat betekent dit voor de tekst die ik wil schrijven?
  • Welke schrijfwijze past hierbij?
  • Wat schrijf ik wel en wat juist niet op?

De training begint met een theoretisch gedeelte, waarin we de theorie steeds vertalen naar de onderwijspraktijk. Met de theoretische kennis op zak analyseren we teksten op zoek naar verbeterpunten. En we gaan oefenen met nieuwe teksten. Na afloop van de training schrijf je met veel zelfvertrouwen teksten die daadwerkelijk door ouders gelezen worden.

Praktische informatie over de schrijftraining

De training Kort en bondig schrijven is geschikt voor medewerkers en directeuren in PO en VO en duurt een halve dag (9.00 - 13.30 uur). De schrijftraining wordt gegeven door een van de ervaren tekstschrijvers van Huis Communicatie. Al onze tekstschrijvers hebben ruime ervaring met het onderwijs. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Hierdoor krijgt iedere deelnemer veel persoonlijke aandacht. De kosten bedragen € 395,- p.p. (excl. btw). Over het algemeen wordt de training gegeven op onze vaste locatie in Hoofddorp, maar indien gewenst is het ook mogelijk de training digitaal of op locatie te verzorgen.

Ik heb interesse in de training Kort en bondig schrijven


Liever een training op maat?

Regelmatig organiseren wij praktische communicatietrainingen waarvoor je je kunt inschrijven. Indien de data al bekend zijn, kun je die hier bekijken.

Het is echter ook mogelijk om een training bij jou op school te verzorgen. Indien gewenst passen wij het programma aan en maken we een training op maat. Neem contact op met Janneke Dijke voor de mogelijkheden via jdijke@huiscommunicatie.nl of 0252-343648.


 

Meld je aan voor onze communicatietraining

Typ bovenstaande code over.