Wat wij doen

Je kunt bij ons terecht voor advies én uitvoering. Wij denken mee op strategische hoofdlijnen, maar ook in de detaillering. Wij adviseren Colleges van Bestuur bij het doordenken en communiceren van strategische beslissingen of nieuwe schoolconcepten. Met hetzelfde plezier schrijven wij een rapportage voor de Raad van Toezicht, stellen wij een calamititeitenplan of andere protocollen op, begeleiden wij het traject voor een nieuw logo of een nieuwe huisstijl, verzorgen wij complete websites, adviseren wij over het gebruik van social media, ontwikkelen wij een wervingscampagne of redigeren wij uw maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt met al jouw communicatievragen bij ons terecht.

Een greep uit mogelijke opdrachten:

  • Kom je te weinig in de publiciteit? Heeft jouw onderwijsgroep geen herkenbaar profiel of weet je niet te onderscheiden? Huis Communicatie zoekt samen met jou naar de juiste invalshoeken voor een krachtig profiel. Wij nemen de sterke punten om de media te interesseren en optimaal te profileren. Klik hier om alvast vijf tips te krijgen om beter te presteren voor de camera.
  • Je wilt meer ouderbetrokkenheid. Maar hoe pak je dat aan? Huis Communicatie geeft concreet advies om de communicatie met ouders te verbeteren en de betrokkenheid te vergroten. Altijd creatief en sprankelend,  vanuit onverwachte invalshoeken. Alvast een voorproefje? Klik hier voor vijf tips om de communicatie met ouders te verbeteren.
  • Wat te doen als er op school sprake is van misbruik tussen een leerkracht en een leerling of leerlingen onderling? Van discriminatie? Problemen met leerkrachten of ouders? Voor elke complexe situatie waarover jij wilt communiceren kun je Huis Communicatie inschakelen voor een deskundige blik en passend advies.  En dat geldt niet alleen voor calamiteiten; wij zijn ze - net als jij -  eigenlijk liever voor. Ook als de nieuwbouw van een school een stokoude plataan dreigt te verdringen helpt Huis Communicatie bij het contact met buurtbewoners.
  • Een nieuw logo of een nieuwe huisstijl: Huis Communicatie gaat graag aan de slag om de stichting, vereniging of scholen een nieuwe look and feel te geven. Wij doen dit volgens concrete voorstellen, praktisch en to the point nemen wij jou mee naar iedere volgende stap. 
  • Een nieuwe website, een herziene school- of informatiegids, een brochure voor ouders van hoogbegaafde leerlingen? Ook voor al uw communicatie-uitingen ben je bij ons aan het goede adres.
  • Een leuke gebeurtenis op school biedt kansen voor publiciteit. Maar hoe grijp jij die kansen? Huis Communicatie geeft graag de juiste insteek.
  • Blijft het leerlingenaantal op school maar dalen? Schakel Huis Communicatie in. Je zult verrast zijn over wat een goede en doeltreffende manier van profileren en communiceren voor verschil kan maken. Wij zien namelijk de kracht van onze opdrachtgevers en weten die om te zetten in concrete marketing- of communicatiehandelingen. 

En er zijn nog veel meer mogelijkheden. Huis Communicatie is er voor ál je communicatieoplossingen. 

Neem direct contact op.


Wattstraat 16   2171 TR    Sassenheim   T 0252 34 36 48   E info@huiscommunicatie.nl  W www.huiscommunicatie.nl