Mediatraining met camera

Wat doe je als er onverwacht een cameraploeg op het plein staat? Hoe ga je met de media om als er een calamiteit is? Of als ouders de media inschakelen omdat ze ontevreden zijn over de school? Met de mediatraining van Huis Communicatie leer je tijdens één trainingsdag alle basisvaardigheden om de media zelfverzekerd tegemoet te treden.

Een groot gedeelte van de training bestaat uit het oefenen voor de camera. Tijdens de training werken we samen aan de volgende onderdelen:

  • Calamiteiten en de media
  • Contact met de media is een kans voor goede profilering
  • Een (telefonisch) interview: gezegd = gezegd
  • Zelfverzekerd voor de camera staan
  • Antwoord geven op lastige vragen van aanhoudende journalisten 


De mediatraining wordt gegeven door twee trainers. Samen brengen zij ervaring mee als journalist, interviewer, communicatieadviseur voor het onderwijs, editor en regisseur. We maken gebruik van professionele camera-apparatuur, bediend door een professionele cameraman/-vrouw.

Interesse?

De training is geschikt voor medewerkers en directeuren in PO en VO en duurt een dag. Indien gewenst passen wij het programma aan en maken we een training op maat. Heb je interesse om de training te volgen of om hem te boeken voor de academie, neem dan gerust contact met ons op: mdekok@huiscommunicatie.nl, of bel ons op 0252 34 36 48!


Benieuwd welke trainingen we nog meer aanbieden? Hieronder zetten we ze op een rij.