Interviewtraining (zonder camera)

Hoe ga je met de media om als ze ineens op het schoolplein staan? Bijvoorbeeld als er een calamiteit is? Of als ouders de media inschakelen omdat ze ontevreden zijn over de school?

Met een interviewtraining van Huis Communicatie leer je alle basisvaardigheden om de media zelfverzekerd tegemoet te treden.

ik meld me aan ⇨ 

Huis Communicatie

Deelnemers waarderen onze trainingen gemiddeld met een 8,8.

De training in het kort

Een nieuw schoolgebouw, jubileum, innovatief onderwijsconcept of feestelijke gebeurtenis: scholen en besturen zijn nieuwswaardige organisaties en in deze gevallen is dat gunstig. Maar ook incidenten trekken de aandacht. Voor je het weet heb je in een lastige situatie een journalist aan de telefoon hangen. Met de interviewtraining van Huis Communicatie leer je - net als in de Mediatraining - alle basisvaardigheden om de media zelfverzekerd tegemoet te treden, maar dan zonder camera.

Tijdens de training werken we samen aan de volgende onderdelen:
   Calamiteiten en de media
   Contact met de media is een kans voor goede profilering
   Een (telefonisch) interview: gezegd = gezegd
   Antwoord geven op lastige vragen van aanhoudende journalisten

Praktische informatie over de interviewtraining

De training is geschikt voor medewerkers en directeuren in PO en VO en duurt een halve dag. Hij wordt gegeven door een van de ervaren communicatieadviseurs van Huis Communicatie. Zij hebben een achtergrond als journalist en ruime ervaring met het onderwijs. Indien gewenst passen wij het programma aan en maken we een training op maat.

mail ons

   Voor wie: medewerkers en directeuren in PO en VO
   Tijd: 09.00 - 13.30 uur
   Kosten: €395,- p.p. (excl. btw)
   Inclusief koffie, thee en lunch
   ​Locatie: Hotel Novotel, Hoofddorp
   De training is ook incompany te organiseren

Liever een training op maat?

Naast de interviewtraining organiseren wij nog meer praktische communicatietrainingen, speciaal voor onderwijsprofessionals, namelijk:

   Werving en profilering in het onderwijs
   Kort en bondig schrijven
   Mediatraining met camera
   Integraal communiceren als één IKC

Indien de data al bekend zijn, kun je die hier bekijken. Het is echter ook mogelijk om een training bij jou op school te verzorgen. Natuurlijk passen wij het programma graag aan en maken we een training op maat. Neem contact op voor de mogelijkheden via onderstaande button of door te bellen naar 0252-343648.

Huis Communicatie
Huis Communicatie
Huis Communicatie
Huis Communicatie
Huis Communicatie