Interviewtraining

Hoe ga je met de media om als ze ineens op het schoolplein staan? Bijvoorbeeld als er een calamiteit is? Of als ouders de media inschakelen omdat ze ontevreden zijn over de school? Met een interviewtraining van Huis Communicatie leer je alle basisvaardigheden om de media zelfverzekerd tegemoet te treden. 

Deelnemers waarderen onze trainingen gemiddeld met een 8,6.

Interviewtraining

Een nieuw schoolgebouw, jubileum, innovatief onderwijsconcept of feestelijke gebeurtenis: scholen en besturen zijn nieuwswaardige organisaties en in deze gevallen is dat gunstig. Maar ook incidenten trekken de aandacht. Voor je het weet heb je in een lastige situatie een journalist aan de telefoon hangen. Met de interviewtraining van Huis Communicatie leer je - net als in de Mediatraining - alle basisvaardigheden om de media zelfverzekerd tegemoet te treden, maar dan zonder camera.

Tijdens de training werken we samen aan de volgende onderdelen:
•    Calamiteiten en de media
•    Contact met de media is een kans voor goede profilering
•    Een (telefonisch) interview: gezegd = gezegd
•    Antwoord geven op lastige vragen van aanhoudende journalisten

Voor wie is de interviewtraining?

De training is geschikt voor medewerkers en directeuren in PO en VO en duurt een halve dag. Hij wordt gegeven door een van de ervaren communicatieadviseurs van Huis Communicatie. Zij hebben een achtergrond als journalist en ruime ervaring met het onderwijs. Indien gewenst passen wij het programma aan en maken we een training op maat.

Ik heb interesse in de interviewtraining


Liever een training op maat?

Regelmatig organiseren wij praktische communicatietrainingen waarvoor je je kunt inschrijven. Indien de data al bekend zijn, kun je die hier bekijken.

Het is echter ook mogelijk om een training bij jou op school te verzorgen. Indien gewenst passen wij het programma aan en maken we een training op maat. Neem contact op met Marieke de Kok voor de mogelijkheden via mdekok@huiscommunicatie.nl of 0252-343648.​​​


Meld je aan voor onze communicatietraining

Typ bovenstaande code over.