Irene Boer

Irene Boer

communicatieadviseur, tekstschrijver, redacteur, video’s, digitale communicatie, webteksten

Met welke 3 woorden zou een ander je omschrijven? 

Ondernemend, enthousiast en (af en toe) een tikkeltje eigenwijs.  

Waarom communicatie?

Communicatie is overal. Dat vind ik zo mooi. In tekst, beeld, maar ook in je eigen houding bijvoorbeeld. Het intrigeert me hoe je door je manier van communiceren je doel kunt bereiken, maar de plank ook volledig mis kunt slaan. Natuurlijk help ik graag om juist dat te voorkomen.  

Wat maakt dit vak zo mooi?

Wat niet? Communicatie is een prachtig vak, het onderwijs een boeiende sector. Die combinatie zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier voor scholen, besturen, samenwerkingsverbanden en onderwijsorganisaties aan de slag ga.

Marieke  de Kok

Marieke de Kok

communicatieadviseur, tekstschrijver, redacteur, strategische communicatie en advies, imago, profilering,  arbeidsmarktcommunicatie, mediatraining

Waar hecht je waarde aan in je werk? 

Eerlijkheid en vertrouwen zijn heel belangrijk in mijn werk. Ik geloof in de kracht van dingen samen doen en schouder aan schouder naar een einddoel groeien. Dat lukt alleen als er vertrouwen is van beiden kanten. Als adviseur voel ik me oprecht betrokken bij de organisatie en dat betekent dat ik graag ietsje harder loop. 

Hoe zag je loopbaan er tot nu toe uit? 

Ik studeerde af in politieke dagbladjournalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Ik heb tien jaar als journalist gewerkt voor een uitgever van regionale dagbladen. Politiek en onderwijs waren mijn specialismen. In 2017 maakte ik de overstap naar Huis Communicatie sindsdien voel ik me honderd procent op mijn plek. Ik geniet elke dag van mijn werk.  

Hoe ziet jouw werkdag eruit? 

Het leukste aan mijn werk is de afwisseling. Geen school is hetzelfde, het lerarentekort pakt overal nét iets anders uit, elk bestuur heeft zijn eigen uitdagingen en dromen. Mijn werkzaamheden zijn heel divers en dat zie je terug in mijn werkdag. Redactiewerkzaamheden, vormgeving, advies en begeleiding wisselen elkaar af. En dat is precies waar ik van houd. 
 

Judith  Mulder

Judith Mulder

communicatieadviseur, tekstschrijver, redacteur, podcast-specialist, medezeggenschap, samenwerkingsverbanden

Waarom onderwijs? 

Ik vind het mooi om met mensen uit het onderwijs te werken. Het zijn vaak gedreven mensen met hart voor hun leerlingen en voor goed onderwijs. Zelf vind ik het mooi om te blijven leren en ontwikkelen. Wat we als team leren bij de ene (onderwijs)organisatie, kunnen we weer inzetten bij een andere organisatie. Mooi om te doen!
 

Hoe ben je als collega?

Altijd bereid om mee te denken en om iets nieuws te leren, gedreven, meestal vrolijk en af en toe een klein tikje verstrooid

Talitha  Huis

Talitha Huis

communicatieadviseur online en offline, marketingspecialist, profilering, websites, webteksten

Met welke 3 woorden zou een ander je omschrijven? 

Doelgericht, precies en ondernemend. Uitdaging halen uit mijn werk, dat vind ik belangrijk. Elk soort project pak ik graag met beide handen aan en daarbij is een goed resultaat voor mij een pre.

Wat vind je mooi aan dit werk?

Het werken met verschillende klanten en opdrachten. Een dag is nooit hetzelfde en dat maakt het werken binnen Huis Communicatie zo leuk. We werken aan hele grote opdrachten, maar ook kleine. Met alle opdrachten draag ik een steentje bij aan het onderwijs en de tevredenheid van de klant. 

Waarom communicatie?

Communicatie wordt soms een beetje onderschat, terwijl het een van de belangrijkste dingen is in alle processen, uitingen, middelen en dagelijkse omgang. Alles bevat communicatie en dat maakt het interessant. 

“Communicatie gaat niet zozeer over zenden en ontvangen, maar over begrijpen en verbinden”.

Janneke Dijke

Janneke Dijke

communicatieadviseur, tekstschrijver, redacteur, strategische communicatie en advies, imago, profilering, schrijftrainingen, calamiteiten

Met welke 3 woorden zou een ander je omschrijven?

Mensen met wie ik werk noemen mij toegewijd, betrouwbaar en doelgericht. Deze eigenschappen helpen mij in mijn werk bij Huis Communicatie. Mijn toewijding maakt me zeer betrokken bij de school of het schoolbestuur dat ik adviseer. Een scherp en analytisch geheugen, goede planningsvaardigheden en verantwoordelijkheid maken mij een betrouwbare samenwerkingspartner. Doelgericht zijn helpt om samen met de school of het schoolbestuur waarvoor ik werk te focussen op wat we willen bereiken.  

Waarom heb ik voor dit werk gekozen?

Schrijven is van kinds af aan mijn grote passie. Bijna twintig jaar heb ik gewerkt als journalist. Daarbij heb ik geleerd snel tot de kern door te dringen en lastige materie aantrekkelijk te verwoorden. Het was een grote wens om me in te zetten voor anderen. Als communicatieadviseur bij Huis Communicatie ben ik daar volop mee bezig: door scholen en schoolbesturen te adviseren en ondersteunen draag ik bij aan beter onderwijs.

Waarom communicatie?

De toon maakt de muziek, zeggen ze, en daarmee vat je meteen het doel van goede communicatie samen. De meeste mensen kunnen aardig verwoorden wat ze bedoelen. Maar nadenken over hoe dat overkomt bij de ander, dát is een vak: het vak van communicatie. Mensen goed informeren, interesseren, enthousiast maken, en als dat nodig is onrust wegnemen of overtuigen: ik vind het een sport om daar elke keer weer de juiste, originele woorden voor te vinden, die passen bij de eigenheid van de school of het schoolbestuur.

Grada Huis

Grada Huis

Eigenaar, oprichter en directeur, communicatie, advies, woordvoering, onderwijsconcepten, imago en profilering, calamiteiten, ontwikkeling IKC

Waar hecht je waarde aan in je werk? 


Huis Communicatie heeft vier kernwaarden van waaruit wij werken: moed, compassie, succes en sprankelend. Deze kernwaarden zijn gekoppeld aan waar ik waarde aan hecht aan mijn werk en vormen mijn dagelijkse anker. Heb moed om jezelf te willen zijn, om een ander geluid te laten horen, ook al krijg je tegengas. Mijn werk kan ik alleen goed doen in compassie met de ander. Vaak kom ik bij besturen en scholen waar veel gebeurd is en niet altijd de juiste besluiten zijn genomen. Juist dan is compassie met de ander zo belangrijk. Kijk positief naar de ander. Succes in mijn werk geeft vleugels. Hoe stimulerend is het als je complimenten krijgt dat je het goed gedaan hebt. Als je een ingewikkeld communicatie- of organisatieprobleem samen met de ander weer de goede kant op hebt gekregen. En sprankelend: het borrelt bij mij bijna elke dag van de ideeën. Ik hou niet van dikke rapporten en adviezen, waarvan ik van te voren weet dat ze toch in de kast belanden. Het gaat om vernieuwend en structureel bezig zijn, niet om papier. Het gaat om vertrouwen en relatie. Nieuwe ideeën en invalshoeken maken het meedenken sprankelend voor zowel de klant, mijn medewerkers als voor mij.

Waarom communicatie en organisatieontwikkeling? 


In alle in- en externe projecten, processen, nieuwe ideeën en knelpunten is communicatie van eminent belang. Nog steeds wordt een goede communicatie onderschat en krijgt iemand het in zijn portefeuille erbij geschoven, want wie kan nu geen tekstje schrijven? Terwijl geen bestuurder of schoolleider het in zijn hoofd zou halen om de financiële afdeling bij iemand onder te brengen die het “wel leuk vindt”. Het meewerken aan de opzet van een IKC, het ontwikkelen van een schoolconcept of het samen onder woorden brengen welke ambities er zijn: goede communicatie is onmisbaar. En omdat dat altijd weer blijkt, vind ik het heerlijk om met zo veel gevarieerde opdrachten te werken. Ik voel me gezegend dat ik dit mooie vak iedere dag weer mag uitoefenen, samen met een kwaliteitsteam aan adviseurs die net als ik van het vak en van het onderwijs houden.

Waarom onderwijs? 


Alles wat in de samenleving gebeurt, vind je terug in het onderwijs. De mooie ontwikkelingen, de grote landelijke problematiek, de plattelandsproblematiek met krimpgebieden, veranderingen in de arbeidsmarkt, veiligheidsvragen, noem maar op. We werken met mensen van allerlei leeftijden, met wisselende ambities en competenties. Als je dat overzicht legt op alle onderwerpen, projecten en processen die er in een bestuurlijke en schoolorganisatie spelen, dan krijg je een fantastische plattegrond waar ik goed de weg in weet. Tegelijkertijd hou ik altijd voor ogen waarvoor en voor wie we werken. Uiteindelijk gaat het erom dat iedere leerling goed onderwijs krijgt waarmee hij zich kan ontwikkelen tot een liefdevol en gelukkig mens. Dan komt toch weer die compassie om de hoek kijken…
 

Karin Wangko

Karin Wangko

communicatieadviseur, tekstschrijver, redacteur, websites, webteksten, leerlingenwerving

Waarom onderwijs?

Onderwijs vind ik een van de mooiste sectoren om in te werken. Toen ik zelf nog naar school ging en studeerde vond ik onderwijs maar ingewikkeld: wat paste nu echt bij mij? Het duurde even voor ik mijn pad vond. Door samen met onderwijsinstellingen en scholen aan een goede communicatie te werken kan ik er indirect aan bijdragen dat een kind op de juiste plek terecht komt. Dat vind ik prachtig!

Waar hecht je waarde aan in je werk?

Teamwork. Met onze 7 adviseurs zijn we vaak druk met projecten en klanten bezig. Maar als iemand extra handjes nodig heeft of even wilt sparren kan dat altijd. Daar word ik blij van.

Met welke 3 woorden zou een ander je omschrijven? 

Loyaal, flexibel en chronisch optimistisch.