Blogs

De voor- en nadelen van LinkedIn

De voor- en nadelen van LinkedIn

Het digitale platform LinkedIn richt zich op professionals en is het social media-kanaal waar een organisatie zich kan profileren. Je deelt er je portfolio, kunt er netwerken en maakt jezelf online zichtbaar. Wil je weten of LinkedIn geschikt is voor de school of het bestuur, lees dan deze voor- en de nadelen.
Hoe schrijf je een goed persbericht?

Hoe schrijf je een goed persbericht?

Is de school of het schoolbestuur op zoek naar media-aandacht omdat er binnenkort gestart wordt met een nieuw onderwijsconcept? Of wordt er verhuisd naar een nieuw gebouw? Dan biedt een persbericht uitkomst om aandacht te genereren vanuit de media. In dit artikel delen we de ultieme checklist voor een goed geschreven persbericht.
Coronacrisis biedt (ook) kansen voor het onderwijs

Coronacrisis biedt (ook) kansen voor het onderwijs

De coronacrisis vraagt al enige tijd veel inzet en nog meer veerkracht. Van zowel leraren als leerlingen. Toch biedt de crisis ook kansen, met name op het gebied van digitaal contact. Huis Communicatie adviseerde, ontwikkelde en begeleidde de afgelopen maanden verschillende scholen in hun digitale communicatie, wat leidde tot prachtige virtuele tours in 3D en inhoudelijk sterke en ook leuke webinars. Ook maakten we veel video’s die een goed beeld geven van wat de school te bieden heeft. Huis Communicatie is erg blij met de samenwerking met de scholen en erg trots op de resultaten. We delen graag een aantal cijfers.
Inschrijvingsdata: ga aan de slag met social media!

Inschrijvingsdata: ga aan de slag met social media!

De open dagen zijn inmiddels achter de rug en vele webinars zijn georganiseerd. Door de coronacrisis hebben scholen op een heel andere manier contact met potentiële leerlingen en hun ouders. Dat kan lastig zijn. Vaak wordt een school niet alleen met het hoofd gekozen. Een goed gevoel bij de nieuwe school geeft de doorslag. Probeer het online contact te zien als een kans om de school te profileren en speel daarop in met een social media campagne.
Top of mind blijven NA de online open dag

Top of mind blijven NA de online open dag

Een open dag is voor scholen de manier om kennis te maken met nieuwe leerlingen. Dit jaar ging dat via online open dagen, online kennismakingen en virtuele tours. De periode tot de inschrijving kan nog volop benut worden. Lees de mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat ookin tijden van corona leerlingen zich na de online open dag daadwerkelijk inschrijven.
1 2