Blogs

Succes is een mooie kernwaarde voor 2022

Succes is een mooie kernwaarde voor 2022

Succes is één van de kernwaarden van Huis Communicatie. Succes maakt blij, het geeft energie. Vorig jaar was voor ons bureau succesvol en ook komend jaar ziet het er rooskleurig uit. Ons succes maakt me trots en dankbaar. De kernwaarde ‘succes’ heb ik – net als onze andere kernwaarden - met veel zorg uitgekozen. Hier zit een gedachte achter die ik graag met jullie deel. In de laatste alinea geef ik je een advies voor in het nieuwe jaar waar zowel jij als je collega’s profijt van zullen hebben.

Nieuwbouw betekent jongleren

Nieuwbouw betekent jongleren

Wanneer een school nieuwbouw krijgt, start een uitdagend communicatieproces waarbij de schooldirecteur nog het meeste lijkt op een jongleur die meerdere ballen hoog probeert te houden. Met deze adviezen krijg je het jongleren snel onder de knie. 
Grada Huis startte 11 jaar geleden Huis Communicatie

Grada Huis startte 11 jaar geleden Huis Communicatie

11 jaar oud is Huis Communicatie nu en negen vrouw sterk. Het is, zegt Grada Huis trots, het enige communicatiebedrijf dat zich louter op het onderwijs richt. “Andere bureaus doen het erbij. Wij zijn er alleen voor het onderwijs. Dat is onze focus en daar zit onze expertise. We geven advies, voeren uit en weten dat ook te verbinden met de praktijk.”
Van school tot kindcentrum met consensus als basis

Van school tot kindcentrum met consensus als basis

Het aantal kindcentra groeit flink in Nederland. Veel IKC’s zijn dat wel in naam, maar niet in de praktijk. Door aan het begin de basis op orde te hebben, voorkom je latere problemen. Het is een open deur, maar wij lopen er te vaak tegen aan dat er aan de voorkant onvoldoende tijd is geïnvesteerd.
Communiceren met de (G)MR: haal eruit wat erin zit

Communiceren met de (G)MR: haal eruit wat erin zit

Deel 2: hoe haal je meer uit de vergaderingen
In onze nieuwsbrief schrijven we een serie artikelen over medezeggenschap en communicatie. Dit is het tweede artikel waarin we nader ingaan op de vergaderingen zelf. Die hoeven niet saai te zijn en uren te duren. Er is veel meer te halen uit deze vergaderingen. Meer halen uit de vergadering? Misschien denk je eerder dat het wel een onsje minder zou mogen.

1 2