Blogs

Toe aan een nieuw logo?

Toe aan een nieuw logo?

Een fusie, een nieuwe schoolnaam of gewoon toe aan een nieuw logo? Er zijn verschillende elementen waar je rekening mee moet houden. Grada Huis, één van de directeuren van Huis Communicatie heeft tientallen onderwijsorganisaties aan een mooi logo geholpen. Lees waar zij op let. 
Snapchat up, twitter down

Snapchat up, twitter down

Social media onderzoek 2023

Je vindt ze op social media. Nieuwe leerlingen, ouders en potentiële nieuwe collega’s. Ook dit jaar zijn Nederlanders weer meer te vinden op de socials dan vorig jaar. We besteden gemiddeld maar liefst 114 minuten per dag op onze online kanalen. Dat blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek. 
Mogelijk verbod op TikTok

Mogelijk verbod op TikTok

Met maar liefst 3 miljoen (veelal jonge) Nederlandse gebruikers kunnen we niet om TikTok heen. De helft van de Nederlandse TikTokkers brengt zelfs dagelijks een bezoek aan dit populaire platform. Met de juiste content heb je tegen lage productiekosten een gigantisch bereik. Het recent door TikTok afgekondigde nieuwe privacybeleid voor de EU zet grote vraagtekens bij de veiligheid van het platform. Ben je actief op TikTok of heb je plannen om te starten, lees dan hier de laatste ontwikkelingen. 
Een website bouwen in WordPress. Doen of niet?

Een website bouwen in WordPress. Doen of niet?

Voor het onderhouden van een website log je in aan de ‘achterkant’ van de site in het beheersysteem, oftewel in het Content Management Systeem (CMS). Hier kun je bijvoorbeeld teksten aanpassen, linkjes wijzigen of foto’s uploaden. Het bekendste CMS is misschien wel het open source beheersysteem van WordPress. Voor ons websiteaanbod werken wij bewust met een gesloten beheersysteem. Onze websites zijn hierdoor beter beveiligd, dus scholen en besturen ook. 
5 tips voor een spraakmakende commercial

5 tips voor een spraakmakende commercial

Wie denkt dat commercials alleen zijn weggelegd voor commerciële bedrijven, heeft het mis. Ook het onderwijs heeft baat bij dit medium. Van profilerings- tot wervingscommercials voor nieuwe leerlingen én docenten. Van animaties om de koers in beeld te brengen tot korte social clips voor Facebook of Instagram. We geven je 5 tips.
1 2 3 4